View Single Post
Eski 04-03-2014, 18:54   #79
asln
Ağaç Dostu
 
asln's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2013
Şehir: Datça
Mesajlar: 281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Uzun yıllardır menekşe yetiştiririm. Bu besin yanığı değil. Yeni
Yeni yapraklara baktığımda gayet sağlıklı görünüyorlar. Direkt güneşe fazla maruz kalmış olabilir. Fazla fazla güneş ışığı yapraklarda sertleşme ve renk değişimi yapıyor.

Besin oranına gelince, başlangıç için 1/4 oldukça uygun bir miktardır. Kullandığınız besinin üzerinde 1 kapak yazıyorsa ve siz 1/4 oranında böyle zarar görüyorsanız sorun oranda değil besinde olabilir.

Kireçlerin sebebi Bodrum'un suyundan olmalı. Yazımı orada geçirdiğim için iyi bilirim. Çiçek çeliğini suya koyardım, yaprak sapı kireçten bembeyaz olurdu. Tabii siz hangi suyu kullanıyorsunuz bilmiyorum. O konuda ısrar etmem.
Sevgili katmer merhaba,
Yeni verilen gübre dozu sayesiyle zaten sorun çözüldü.1/ 4 konusu da yeni bir açıklama buldu, artık aşırı doz düşük doz sıkıntısı kalmadı.
1/ 4 te yanma yapmıyor ,fazlasıda yanma yapmıyormuş.
Tüm arkadaşlar aydınlandı ,bende aydınlandım bu şekilde.
Korkmadan kullanacağız.


Ve Artık bundan sonra kapak dolusu gübreler kullanılabilir, ''gübre yanması değil ''diyen tüm iddaalar da ''haklı ''ve ''sorumlu'' olarak konuya katkıda bulunmuştur.
Bu durumda da kireç ,beyazlık vesaire de önemsiz kaldığından sulama ile ilgili bir yorumumda olmayacak kesinlikle.

Gübrede sorun olmadığına göre başka ne olabilir o bulunur inşallah.

Konu kalabalıklığı olmasın ,forum gereksiz mesajlarla dolmasın diyede pek fikir yürütmüyorum.Bilenler yardımcı olur umarım.
Selamlar

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön