View Single Post
Eski 23-02-2014, 00:21   #87
Yaşar Aydın
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: Polatlı
Mesajlar: 41
Karasal iklimde ceviz aşısının tutmama sorunu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
Sayın yaşar aydın
ben ankara bölgesinde değişik yerlere aşıya gideceğim isterseniz sizlerede yardımcı olabilirim saygılarımla.
Sayın orkide01,
Forumdaki tüm yazışmalarınızı okudum. Bayağı bir deneyim sahibi olduğunuz anlaşılıyor. Telefonunuzu aldım. Sizinle tanışmak isterim. Aşı konusunda 77 nolu mesajımdaki videodan yararlanmayı düşünüyorum. Hatta sıcaklığı muhafaza etmek için poşet içine izocam doldurmayı da düşünüyorum... Ayrıca sizin yardım ve önerilerinize de açığım.

Benim bahçelerimde toprak ph'ı 8'e çok yakın ve oldukça kireçli sanırım bu yüzden diktiğim fidanlar da kuruma olayı çok yüksek ve sağ kalanlarda da fidan gelişimi çok zayıf oluyor. Şimdiye kadar sadece açıkta bekletilmiş (fazla fermente olmamış) koyun gübresi kullanmaktaydım. Bu sezon tomurcuklar patlamaya yaklaşınca DAP, üst gübre olarak da Amonyum sülfat kullanmayı düşünüyorumdum. Ayrıca sizin bahsettiğiniz mikoriza ve booltex de enteresan göründüğü için denemek istiyorum.

Bir diğer husus siz İç Anadolu'da chandler öneriyorsunuz. Yaşar Akça hoca chandlerin vejetasyon süresinin uzun olmasından dolayı karasal iklim bölgelerinde fernoru salık vermekte...

Merak ettiğim birkaç husus var:
-Sizin Niğde deki bahçeniz hangi yılda kuruldu?
-Bu bahçeniz düz mü yoksa eğimli arazi mi? Yakınında gölet falan var mı? Yani mikro klima özelliğe haiz bir bölge mi?
-2013 yılı 6-7 ekim sonbahar erken donlarından sizin ağaçlar etkilendi mi? Bu dondan dolayı sizin chandler ağaçlarında dal uçlarında şu an kurumalar görülüyor mu?

Saygılarımla
Benim cep telefonum: 0505-4090760

Yaşar Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön