View Single Post
Eski 20-02-2014, 20:59   #18
yigitgoktug
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: muğla
Mesajlar: 10
Merhabalar. Benim fidanlarım salı günü geldi.Maalesef ancak bu gün vakit bulup dikebildim. Fidanların gelişi ile dikim arasında 2 günlük sürede bir leğene yatırarak bekletmek zorunda kaldım. Kargo firması 41 adet fidanı 2 adet oluklu mukavva kutu içinde teslim etti. Hiç bir zarara maruz kalmamışlardı.
Fidanların durumuna gelince : Trabzon hurması, elma ve armut fidanları harika.. yaklaşık 2 parmak (erişkin erkek elindeki parmak) kalınlıkta gövde vardı. seftali nektar ayva fidanları normal olması gereken yaşta idi. Erik fidanları ise biraz ince geldi gözüme.Sanki sadece 1 yaşında gibi idi. Ama bu erikler tam bodur olduğu için belki fidan halleri de daha ince oluyordur, bilemiyorum.
Sonuç olarak ben memnun kaldım. Bence önemli olan, belirtilmesinin gerekli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntı daha var. O da, fidanların hepsinin de etiketli oluşu idi. Belki uzman gözü ile ayırt edebilecek arkadaşlarımız vardır.Ama ben,etiketsiz olmuş olsa, klasik anaç armut ile bodur armut fidanlarının hangisi hangisidir ayırt edemezdim.

Tüm agaclar.net üyelerine, keyifli, doğa ile iç içe bir yaşam diliyor, saygılarımı sunuyorum.

yigitgoktug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön