View Single Post
Eski 17-02-2014, 08:48   #1365
murcell26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-02-2014
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 11
Badem Ağaçı paylaşım

merhabalar ....
Benimde Eskişehir"de 30 dönüm üzerine 500 ağaçım var(teksas.nonperial-feradual ,feragnes) ve bu yıl 5 .yıl geçem yıl bir talihsizlik yaşayarak yapmış olduğum bir ilaç sonrası tüm meyvalar döküldü ve hiç ürün alamadım insallah bu yıl ilk ürünü alaçağız.
Benim de badem konusunda halen cok bilgi eksikliğim var buradan paylaşımda bulunarak azaltabiliriz umarım.CemilAhmet Bey gibi insallah şubat sonu tarlaya gidip budama yapacagım yetişebilirsem en son gittiğimde ağaçlar henüz uyanmamıştı tabi bordo bulamacının etkisiyle,Fakat havalar böyle giderse kesin çiçek açar vede Mart sonu geç dona yakalanırsam eyvah.....
Geçen yıl triofer bitki antifirizi diye bir organik ilaç kullandım Açaçlar tam uyanmak üzereydi ki ağaçları hem 20 gün gibi bir süre geçiktirdi ve açayip bir çiçek tutumu sagladı.****** daha sonra hastalıklar için herkezin yapmış olduğu gibi meyva tutumundan sonra POWER FORTE 80 WP adlı ilacı yaptım ve bir hafta içinde bademlerin hepsi döküldü;sebebini bir türlü bulamadım.
Bu yıl hiç bir ilaç yapmayı düşünmüyorum bordo bulamacından başka .Kışa girmeden bordo bulamacı yaptım birde yetişe bilirsen ağaçlar uyanmadan budayıp tekrar borda bulamacı atacağim bakalım bu yıl nasıl olacak.
Formullone ve cemilahmet Bey"le bilgi paylaşımı yapmak işterim.Eğer sizde ister iseniz telefon numaranızı özelden yollarsanız konuşabiliriz.Tabi forum üzerinden de bilgi paylaşımına devam...Bilgi Paylaşıdıkca Güzel
En kısa sürede bende ağaçların resmini yollarım

murcell26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön