View Single Post
Eski 16-02-2014, 22:30   #107
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mkenan Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip ederim üye olmak bu güne nasip oldu bu sonbaharda eylül 15 v sonrası 5 dekar alana marul dikmeyi düşünüyorum tarlayı kiralayacağım ve tarla sahibi çiftlik gübresi kullanmama çok sıcak bakmıyor sebebide bol miktarda ot tohumu içeriyor olması ve tarlayı otlandırma ihtimali humik asit in çiftlik gübrsinin gördüğü toprağı gevşetme su ve gübreyi daha verimli kullanma gibi görvleri yerine getirebildiği gibi paylaşımlar gördüm çiftlik gübresi marulun omassa olmazı mıdır humik asit klasik kimyasal gübreler ve yaprak gübresi takviyesi ile de kaliteli ürün alabilirmiyim marul da
Merhaba,

Çiflik gübresini kullanmak için önceden bir kenara yığın, üzerini ıslatın ve siyah naylon ile örtün. ( tavsiye etmiyorum ama tohum çıkmaması için ek olarak ilaçta atabilirsiniz) Gübredeki tohumlar aşırı sıcağın etkisiyle yanacaktır.

Sürümden önce toprak düzenleyici atarsınız, daha sonra 2 haftada 1 yaprak gübresi ile takviye yaparsınız. Sonuç gübreye çok yakın bir ürün verecektir.

Marulda keçi gübresi kullanırsanız daha kaliteli ürün alabilirsiniz..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti Mesajı Göster
Merhabalar, bir sorum olacak.İstanbul'da yetiştirdiğim fideleri 1300 ve 2000 rakımda toprağa şaşırtmam önemli bir gelişme geriliği veya başka bir sorun oluşturur mu ?
Şaşırtmadan önce Kütahya Kimya'nın hum plus ürünü ile kökten sulamasını yaparsanız stres minumum düzeye inecektir..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön