View Single Post
Eski 16-02-2014, 22:06   #9
yigitgoktug
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: muğla
Mesajlar: 10
Bende bu gün sanalbahcem dan alışveriş yaptım. Seçtiğim fidanları sepetime ekledim küçük birde not yazdım. Malumunuz bu gün pazar ama kısa süre sonra Murat bey adında bir yetkili tarafından telefon ile arandım. Gerekli kolaylık ve özeni göstereceğine dair beni oldukça efendi konuşması ile ikna etti. Ardından sitenin sipariş sisteminde işlemleri yapmaya başlayınca gerek sitenin arayüz kullanım kolaylığı, gerekse ödeme esnasında (kredi kartı ile ödeme) 3D güvenlik sistemlerinin olduğunu da görünce çok memnun kaldım. bulunduğum yer itibari ile kargo ücretinın de makul olduğunu gördüm.

Diğer fidanlıklarda fiyatlar biraz farklı. Yol kenarı fidancılara göre az bir miktar pahalı ama şu hani şu dünyaca meşhur denilen firmaya göre daha ucuz.Üstelik sanalbahçem.com da ne kadar kargo ücreti ödeyeceğinizi görüyorsunuz. Diğer firmalarda ise, kargo elinize gelince kargo görevlisi söyleyecek. Kapıya gelmiş fidanlar, artık o andan sonra sırf kargo bedeli yüzünden iptal şansınız da pek yok.. En azından zarif değil. Mecburen ödeyeceksiniz.. Ben bu sitedeki gibi, baştan ödeyeceğim rakamı görmeyi seviyorum.

Üstelik, daha önce o yol kenarı fidancı dediğim yerlerden ve kent içi fidan satış yerlerinden yaptığım her iki alışverişte de, bana söylenilenden farklı fidana maruz kalmış biri olarak, kurumsallaşmış, kimlikli yerlerden alışverişi öneriyorum. Eğer fiyatları biraz daha makul olmuş olsa, kargo ücretini müşteri öder sözü yerine kargo ücretini belirtmiş olsalar, belki de alara'yı tercih ederdim. Ama mevcut şartlar altında benim görebildiğim en iyi internetten fidan alımı yapılabilecek yer, şimdilik burası.

Sayın forumdaşlarım şimdi bu yazım ile adeta reklam yapar gibi oldum. Farkındayım ama günümüzde tüketiciye saygılı ticarethane sayısı o kadar az ki , bir vesile ile rast geldiğimizde de insan mest oluyor. Kaldı ki tüketici olarak, kötüyü de iyiyi de yazmalı duyurmalıyız diye düşünüyorum. Hatta iyiyi iki kat yazmalı ve desteklemeliyiz... Destekleyelim ki, iyi olmanın artısını görsün ve iyi olmaya devam etsin.

Tahmin ediyorum ki bir kaç gün içinde yeni fidanlarım elime geçecek. Fidanlar elime geçtiğinde, siz forumdaşlarımı tekrar bilgilendireceğim.
Saygılarımla


Düzenleyen yigitgoktug : 17-02-2014 saat 10:17 Neden: yazıya ek yapma nedeni ile...
yigitgoktug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön