Konu: Nergis
View Single Post
Eski 15-02-2014, 20:02   #1972
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatlı bezelye Mesajı Göster
Merhabalar,

Sn. Pria' dan aldığımız nergisler bahçede üçüncü yıllarının keyfini sürüyorlar. En sevdiğim tarafları hiç bakım görmedikleri halde güzelliklerini cömertçe sergilemeleri.
Cömertlik demişken, sadece çiçek konusunda cömert değiller, sanıyorum yumrular da bir hayli çoğaldı. Saydığımda yanyana 5-6 grup görüyorum.

Bu sene ilk kez topraktan çıkarıp yumruları ayırıp yeniden dikeceğim.
Sn. Pria, bu konuda uygun bir vaktinizde yönlendirmelerinizi alırsam sevinirim.

Bizi bu güzellikle tanıştırdığınız için teşekkürler.Ayrıca yeni nergislerinizin heyecanına da ortak ettiğiniz için mutluyuz.

Selamlar
Sayın tatlı bezelye,

Nergislerinizi bol güneşli ideal bir bahçe toprağına ektiğiniz için sürekli güzel sonuçlar alıyorsunuz..
''Erlicheer''lerin en önemli özelliği, uygun ortamlarda ekildiğinde bol bol çiçek vermeleridir..2-3 yıllık iri bir soğandan 3-4-5 adet çiçek sapı uzatan başka bir nergis türü de pek yoktur sanıyorum..

Bu yıl soğanlarınızı söküp ayırmanız iyi olur..Onları daire şeklinde öbekler oluşturacak şekilde, 15 santim aralıklarla, yavrularını ayrı, iri soğanlarını ayrı bir öbeğe ekersiniz..
Ekim yapacağınız öbekleri 30 santim kadar mutlaka kazınız ve hayvan gübresi, bulabilirseniz kemik unu ile veya odun külü ile karışltırmanız, çiçeklerin iri gösterişli olmasını sağlayacaktır.

Selamlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön