View Single Post
Eski 12-02-2014, 01:28   #135
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Ben kombu çayımı çok sevdim... Hangi hastalıklara ne kadar iyi geliyor bilmiyorum ama bedenimde bir şeyleri aktifleştirdiği kesin. Artık kendimi halsiz hissetmiyorum. Daha önce, sabahları yataktan dayak yemiş gibi uyanırken ve hareket etmeyi bile canım istemezken, şimdi daha dinç uyanıyorum, gün içinde eskisi gibi bir koltuğun üzerine büzüşüp oturarak, yapılacak işlere işkence gibi bakmıyorum. psikolojik olabilirmi? plesebo etkisimi? Hiiiiç bilmiyorum, çok da umursamıyorum, önemli olan kendimi harika hissetmek. Arkadaşlarla baharda Zumba falan yapmayı planlamaya başladık. Kendimizi o kadar iyi hissediyoruz yani..

Kan değerlerim kendimi bildim bileli düşüktür...Ayaklarım buz kalıbı gibi olur kış geldiğinde, yattığımda ayaklarımın soğukluğundan uzun müddet uyuyamam.. Şimdi üşümüyorum ve artık lahana gibi kat kat giyinmiyorum.. Siz şimdi, yazdıklarımı okuyunca beni soğuk bir yerde yaşıyorum zannedersiniz.. Türkiyenin en sıcak şehirlerinden birinde yaşıyorum (İzmirde)..Bu şehrin ikliminde bile ben, kış geldiğinde yine üşüme günleri geldi diye kara yaslara bürünürüm yaz gelsin diye dualar ederim...

Şimdilik günde yarım litre tüketiyorum benim gibi sorunları olanlara günde 1 litre tüketilmesi tavsiye ediliyor. ( Alman sitelerinde) İlk mantarım hariç, yavru matarlarım okadar çok miktarda çay üretebilecek kadar çoğalmadılar henüz ( büyümediler). Kombu çayını bir kaç kavanozda ürettiğim için tek mantar yetmiyor.

Geçenlerde arkadaşlarla Meryemanaya gittik Eve dönerken Selçuktan 10-12 litrelik bir sirke küpü aldım..Yazın serin yerde beklemesi gerekiyor ya, eskiden bizim çocukluğumuzda buzdolabımı vardı? sonradan geldi evlerimize buzdolapları..Buzdolabından önce suyumuzu toprak testilerde bekletirdik. O günler geldi aklıma, aldım toprak sirke küpünü getirdim eve..Bakalım çayımı ne kadar serin tutacak küpüm.. Artık kombu çayımı daha fazla yapacağım.Mantarlarımın biraz daha büyümesini bekliyorum.

Kombu çayı içenlerin deneyimlerini araştırırken Alman sitelerinde Sukefirine denk geldim ( Tibicus) Burada bulamazsam Almanyadan getirteceğim...Sukefiride çok şifalıymış..

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön