View Single Post
Eski 11-02-2014, 10:53   #410
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Herkese hayırlı günler dilerim.

Sayın Ankafar, ilginiz için teşekkür ederim. İlginiz ve yardımseverliğiniz ve bilgi paylaşımınız bu sitede her zaman takdir ediliyordur.

Aldığım demir paketi aşağıda.

Name:  DemirPaketi.jpg
Views: 1081
Size:  35.5 KB

Domatesle ilgili çok formül var ortada. Dediğiniz gibi birine başlayıp, bitki gözlemiyle ayarlarında değişiklik yaparak ideal formüle ulaşmak gerek.

Bu arada öğrendiğim kadarıyla ideal tek bir formül yok. Çünkü bitkinin büyüme şartları (hava, su, nem, ısı, ışık, beslenme durumu) formülü direk etkileyen faktörler. Dolayısıyla bu şartlar her yerde aynı olmayacağından, tek bir formül ya da ideal formül söz konusu değil diye düşünüyorum.

Bulunan formül değerlerini biraz aşağı çekerek (zira eksikliği gidermek her zaman kolay gibi görünüyor) bitki gözlemiyle doğru formüle ulaşmak en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.

Yanlış düşünüyorsam, bu bilginin okuyan amatör arkadaşlara bir hayrı olması için, yorumlanır ve doğrusu aktarılırsa sevinirim.

Şimdilik bu kadar. Formül hazırlarken çekebilirsem video, çekemezsem resimlerle bu konuyu da aktarmaya çalışacağım.

Yukarıdaki formülü sadece hesaplamalarım doğru mu kontrol edilsin diye yayınladım. Hazırlayacağım formülü de burada yayınlayacağım.

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön