Malzemeler
8 lt cam kavanoz
2 kg siyah havuç
1 adet pancar
15 dişsarımsak
3 çorba kaşıhı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
5 lt su
bir avuş ince bulgur
yarım paket yaş maya
1 avuç nohut
Bulgur ve yaş maya şeker az miktar sıcak su ile yaoğrulu, 1 saat bekletilir. Nohutlar karıştırılır ve bu karışım bir parça tülbent bezin içine koyulur.
Havuçalar boyuna dörde bölünür. Şalgamlar kesilir. ( Bu işlemi yaparken ince eldiven giymenizi tavsiye ederim ) Bu malzemeler 8 lt cam kavanozun içine doldurulur . Aralarına sarımsaklar serpiştirilir.
5 tl lik pet şişede kalın tuzu suyun içinde eritilir. Lİmonun suyu ilave edilir. Bu su camkavonoza doldurulur.
En üste hazırladığımız tülbenti koyup kapağı kapatıyoru. 20 gün bu şekilde bekleyecek
|