Konu: Şalgam suyu
View Single Post
Eski 31-01-2014, 11:58   #34
skanatlar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Malzemeler

8 lt cam kavanoz
2 kg siyah havuç
1 adet pancar
15 dişsarımsak
3 çorba kaşıhı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
5 lt su
bir avuş ince bulgur
yarım paket yaş maya
1 avuç nohut

Bulgur ve yaş maya şeker az miktar sıcak su ile yaoğrulu, 1 saat bekletilir. Nohutlar karıştırılır ve bu karışım bir parça tülbent bezin içine koyulur.

Havuçalar boyuna dörde bölünür. Şalgamlar kesilir. ( Bu işlemi yaparken ince eldiven giymenizi tavsiye ederim ) Bu malzemeler 8 lt cam kavanozun içine doldurulur . Aralarına sarımsaklar serpiştirilir.

5 tl lik pet şişede kalın tuzu suyun içinde eritilir. Lİmonun suyu ilave edilir. Bu su camkavonoza doldurulur.

En üste hazırladığımız tülbenti koyup kapağı kapatıyoru. 20 gün bu şekilde bekleyecek

Eklenen Resimler
 
skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön