View Single Post
Eski 29-01-2014, 11:24   #1755
inkero
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evdecıcek Mesajı Göster
Sn. İnkero

Yaklaşık 2 ay önce hazırlamış olduğum enzimde gaz çıkışı durmuş, koyduğum meyve parçacıkları dibe çökmüştü, ben pazar günü bir çay kaşığı daha pekmez ekledim. Dün akşam baktığımda sanki şişenin içinde savaş vardı deyim yerinde ise harıl harıl kaynıyordu ve bayağı bir gaz çıkışı vardı. Gaz çıkışı bitene kadar bekleyeyim mi acaba, yoksa enzimi kullanabilir miyim?

merhaba,

benzer bir soruyu bende daha önce meyvelitepe'ye sormuştum. bu konularda kendisi daha bilgilidir. şöyle bir cevap almıştım.bana son derece mantıklı geldi.

sonuçta fermantasyon bittiyse bakteriler meyvelerin ve diğer organik atıkların içindeki gerekli materyalleri tüketip yararlı atıkları oluşturmuş demektir.
bunda sonra katacağınız şekerin fermantasyonu uzatmaktan başka pek fazla gübreye katkısı olmayacaktır.

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön