View Single Post
Eski 29-01-2014, 07:34   #18
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sayın pria, ellerinize sağlık. Bu sene bahçeniz güzelce oturur, bitkiler yerlerine alışırlar ama seneye eminim ki bahçenizde gururla-göğsünüzü kabarta kabarta dolaşacaksınız. Kimseye söylemeseniz bile içinizden bu güzellikleri ben yaptım - başardım diye sevineceksiniz.

O kadar güzel bir histir ki bahçenin her karış toprağında parmak izinizin bulunması. Evveliyatını bidiğiniz bu alanda meydana getirdiğiniz güzelliklerin başkaları tarafından da beğenilip takdir edilmesi.

Bu yorucu işe gönüllü soyunmanız da takdir edilesi bir hareket, kutlarım sizi.

Fotoğrafları inceledim, bir sene sonraki mevsimlikler için renk renk açan çuha çiçeklerini tavsiye ederim. Ama asker gibi sıralı değil, yani bir tane ektikten sonra ikinciyi 30 cm aralıklı değil, sık sık ekmelisiniz.Toplu halde bir ada gibi olduklarında hoş görüntü veriyorlar ve uzun zaman aşırı sıcaklarlar başlayana kadar devam ediyor.

Bahçe girişi veya havuz yakınlarında bir yerde kokulu Abelya çalısı çok güzel olur. Kokusu ile insanları büyüleyen melisa mutlaka olmalı sitelerde diye düşünürüm.

Abelya çok dayanıklı bir çalıdır. Minik çiçekleri çok güzel kokar. Budamaya elverişlidir, alanımız yok diye düşünürseniz istediğiniz kadar küçültebilirsiniiz.

Melisa harika koku salar pek dayanıklı değildir ama her sene yenisini dikersiniz benim gibi.
Ben 3 kökü bir araya saçayağı gibi dikiyorum. Kökünü 2 liradan alıyorum. Bilemediniz 3 liradan alsanız en fazla 10 liraya güzel mis kokulu bir köşe bir grup yapıyorsunuz.

Kusura bakmayın yaaa, bahçe dediklerinde kendimden geçiyorum. Yine başladım şöyle ilaveler böyle bitkiler diye. Eşim de bu huyuma çok kızıyor.
Lütfen kusura bakmayın. Siz yine bildiğiniz gibi devam edin. Çooook güzel olmuş ve daha da olacak.
Kolaylıklar dilerim.

Mini bir not: Hiç nergis görmedim, nasıl olur? En azından birkaç tane derin uzun saksılar ile en güzel alanlarda boy göstermeyecekler mi? Ömer Dede ne der?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön