View Single Post
Eski 27-01-2014, 20:16   #1753
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Üç gün önce yaptığım enzim için meyve kabuklarını biriktirirken kurumasınlar diye suya koymustum, bir yandan da çıkan kabukları ekliyordum. İki gün bu şekilde topladığım malzemeyi üçüncü gün blender ile çok ince parçalayıp mutfak tezgahına koydum ve dışarı çıktım. Blender kapağı hava geçirmeyen türde ve tepe kapağı da sıkı kapanıyor. Ev sıcaktı, akşam geldiğimde parçalanmış kabuklar havalanmış ve kapağa yapışmıştı, içerlerinde ekmek kabardığında olan doku gibi göz göz kabarcıklar vardı. Pekmez bile eklemeden fermantasyon başlamıştı.

Hemen enzim düzeneğine aktardım maya ve pekmez ekleyerek, kabarcıklar azalarak devam etmekte.


Düzenleyen Ozlem A : 27-01-2014 saat 20:18 Neden: yazım hatası
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön