View Single Post
Eski 25-01-2014, 05:46   #68
ysfaydn
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-01-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Değerli Ysfaydn Merhaba.

Biz daha çok holstein damızlık düve yetiştiriciliği yapıyoruz. Bildiğimiz çiftliklerden 1 yaş civarındaki gebe olmayan düveleri alıp çiftliğimize getiriyoruz. Bunları en uygun rasyonla besliyoruz ve kızgınlığa geldiklerinde uygun sperma ile tohumlama yapıyoruz ve damızlık gebe düve olarak satışını yapıyoruz.
Şu yukarıda cümle beni bir defa daha heveslendirdi. Bilmiyorum konu amacından sapar mı ama ilk doğumunu yapmış, ikincisine gebe Holstein ile üretime başlamayı planlıyoruz. Umarım elinizde vardır. Bu meslek atalarımın mesleği olduğu için çocuklarıma miras diye başlamayı düşünüyorum. Tabi vicdansız bankanın ipotek bedelini karşılayabilirsem

Arpa çimi yetiştirmeye devam ediyor musunuz? Hayvanlarda olumsuz bir yan etkisini gördünüz mü? Bir veteriner tanıdık; süt verimini arttırır ama hayvanın erken tükenmesine, veriminin de erken düşmesine neden olur demişti. Danışabilecek zoolog bulma peşindeyim. Görüşebilirsem size de fikir verebilmesi için mutlaka burada da paylaşırım. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz, deneyimlerinizin bir veteriner görüşünden daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Kolaylıklar dilerim.

ysfaydn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön