View Single Post
Eski 23-01-2014, 13:16   #130
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaist Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

Bonsaim uzun zamandan beri yaprakları döküyordu, birşey olmaz diye bekledim, şu an ise üzerinde tek bir yaprak yok. Hafta da bir sulama yapıyordum, daha önceden toprağını değiştirdim, saksının altına çakıl koydum drenaj yapsın diye. Önce sarardı sonra döküldü, kurumaya yüz tuttu bonsai

Eklenti 466428

Sn bonsaist,

Bunun bir çok nedeni olabilir: Hatalı sulama, yanlış toprak karışımı, enfeksiyon veya mantar, kök çürümesi, susuz kalma, strese girme, hatalı ortam, yanlış ısı/ışık koşulları, zararlılar... saymakla bitmez. Ve teşhisi de bu fotoğraftan yapmak neredeyse imkansız.

Yapacağınız en doğru şey Ficus bitkinizin ihtiyaçlarını, bakım koşullarını, besin, toprak, su, ortam (ısı ve ışık) gerekliliklerini iyice öğrenip, buradan yola çıkarak hatayı nerde yaptığınızı düşünmek olacaktır. Tüm bu konularda gerekli bilgileri bonsai bölümü altındaki başlıklarda bulabilirsiniz.

Not: Bitkinizin gövdesinde tırnağınızla minik bir çentik atarak kabuk dokunun altında yeşil canlı doku olup olmadığını da bir kontrol edin. Eğer yeşil dokuya rastlayamıyorsanız bitkiniz ölmüş de olabilir.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön