View Single Post
Eski 21-01-2014, 16:20   #133
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Çayım ilk defa 12 güne ulaştı. Artık sürekli bu çayı tükettiğim için ne kadar çok hazırlarsam hazırlıyayım 12. günü görmek mümkün olmuyordu. Kombuçayı canavarına dönüştüm ben

Hafta sonu İstanbuldaydım ve çayımın 2-3 litresi içilmeden kurtuldu ve çayın bekleme süresi 12. güne ulaşabildi nihayet.

Bu sabah döndüm, hemen çayımın başına gittim baktım kavanozda mantarın etrafında köpükler var. Gitmeden önce acele acele birde yeşil çayla hazırlamıştım, yeşil çay'la hazırladığım mantar küflenmiş, diğerinin mantarının etrafı köpüklenmiş. Canım sıkıldı, noluyo kız ben İstanbullara gittim geziyom diye kıskançlıktan köpürdünmü? dedim.

Küflenmiş olanı döktüm, diğerine baktım, ( 12 günlük olan) mantarda olumsuz bir şey yok. Çayın tadına bakmak için bardağa döktüm. gazoz gibi olmuş, Bardakta gazoz boloncukları oluştu ve önceleri içerken aldığım şeker tadı hemen hemen yok olmuş. En hakiki, öz kombu çayının tadına baktığımı anladım. demekki neymiş? 12 gün beklemek gerekiyormuş. bende o kadar sabır yok. Çaylarımı çok miktarda hazırlıyacağım ve çaydan yoksun kalmadan 12 güne ulaşacağım bir şekilde.

Diğer küflenen çayın küflenmesinin sırrını çözemedim ama çok da önemli değil. Tam yola çıkma aşamasında aceleyle çay hazırlayacağım derken bir yanlışlık yapmışımdır mutlaka. Şimdi yeniden hazırlıyorum..

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön