View Single Post
Eski 21-01-2014, 07:30   #4576
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Ülke genelinde ceviz üretiminin artacağı kaçınılmaz bir gerçek. Ne var ki,buna paralel olarak,nüfus artışını ve geçmişe göre cevizin kullanım alanlarının gün geçtikçe çoğaldığını da unutmamak gerekir. Örnek olarak ( cevizli ekmek,cevizli salata çeşitleri,cevizli börek gibi )

Eskiden,ceviz sadece belli başlı yerlerde ( özellikle baklavada ) kullanılırdı. Ancak günümüzde,internetin ve tv kanallarının da katkılarıyla,halkımız cevizin aslında ne kadar faydalı bir ürün olduğunu ve mutfaktaki kullanılabilirlik yönünü keşfetmeye başladı. Bu da tüketime olumlu katkı sağladı ve sağlamaya devam edecek.

Cevizin bol olduğunda nasıl pazarlanacağından bahsetmişsiniz. Bir çuval irili ufaklı,içleri güneş yanığı olmuş,tam kurutulmadığı için küf yapmaya başlamış ve yumuşamış olan ürünü mü satmak daha kolay, yoksa tır bazında ( nakliyeye uygun ) kalibrasyona gelen,mekanik işlemeye uygun,içi bütün ve açık renk çıkan,sağlıklı ve tam kurutulmuş olan ürünleri pazarlamak mı daha kolay ? Tabi ki 2. olanı. Kuruyemiş firmaları,ürünü uygun görüp alım yapmak istediğinde 1-2 ton değil 50-100 ton olmasını tercih eder. Bunun sebebi de aynı ürünü işlemeye başladığında,kırma ve paketleme makinelerinin işlevselliğinden en iyi şekilde faydalanmak istemesidir. Ne kadar bol ve standart ürün, o kadar kolay pazarlama ve yüksek fiyat.

Aslında,bizim üreticiler olarak pazarlama endişesinden önce,nasıl bol ürün elde ederim,ne gibi bir bakım uygulayarak kalibrasyona uygun hale getiririz gibi konuları konuşmamız gerekir.

sayın formulaone merhabalar

ben ürnün alıcı bulamayacağını yazmadım. standart dışı (kalibrasyonsuz) ürünlerin yerel pazarlarda, büyük üreticilerinde bir miktarını çevrelerinde kalan kısmıda toptancılar aracılığı ile pazarlayacağını, ama fiyatların asla ve asla yüksek olamayacağını ithalat fiyatının az altında kendine yer bulacağını yazdım adım adım bu yöne gidiyoruz.

yani kalibrasyon dışı ürün 3 usd ise kalibrasyona uygun olan 4 usd eder diyorum inşallah beklediğimden yüksek fiyata pazarlayabiliriz ama gidişat bu yönde dikkat etmek gerekli,

bakmayın siz marketlerdeki fiyatlara yerel pazarlarda vatandaş 7- 8 tl den kabuklu cevzi satıyor aynı pazara ithal üründe geliyor fiyatı 16 tl tabi kimse yüzüne bakmıyor. diğer tarafta 8 tl varken neden iki katı ödesin vatandaş haklı ne olacak yarım saat fazla uğraşır içini çıkarırım diyor

kısaca yeni bahçe kuracakların diktiği fidan ister 5 tane olsun ister 5000 tane olsun mutlaka aşılı fidan dikmeleri şart, çünki ilerde o fidanlar koca koca ağaçlar olacak, o ağaçların meyvasının şu anda yerel pazarlarda satılan irili ufaklı ucuz ceviz durumuna düşmemesi için, hedef, aşılı bilinen pazar değeri olan cinslerden seçim yaparak fidan dikmek olmalı.

insanlarımız marketlerdeki fiyata bakıp ceviz diktiriyor ve hesabını kendi marketler zincirinde pazarlayacakmış gibi yapıyor.

markette 3 tl olan domates üreticiden kaç liraya alınıyor bunu yakalamak lazım. bahçesi verime geçtiğinde kendisininde üretici olacağını unutmaması lazım. yani marketteki fiyatın ,üretici çıkışının aslında altıda biri olduğunu (50 krş)

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön