View Single Post
Eski 20-01-2014, 05:46   #26
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Siz de haklısınız Sayın Badrobot,

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Bence tüm sanat eserleri aynı derecede kırılgan, yakılgan ve unutulgandır. (Biraz espirili yazmak istedim.) Sanat eserlerinin kalıcı olması, nesilden nesile geçmesi elbetteki toplum bilinci ve sanata değer vermeyle olabilecek bir iştir. Yaptığınız resimlerin değerbilmez insanlarca tuvalet kağıdı gibi kullanılmasıda mükündür. (Bu biraz sert oldu.) Sizin yazmış olduğunuz bir müzik eserinin unutulması ve kaybolması gayet tabiidir. Birileri sahip çıkarda, toplum bunu ele alarak "milli servettir" denirse eser ancak o zaman sonsuz olur.
J.S.Bach öldükten tam 100 yıl sonra adı duyulmuştur. Felix Mendelssohn Bartholdy eserlerini bir semt kasabının elinden almış ve uzun süre evinde öyle bir köşeye atmıştır. Birgün canı sıkılırken "buda neymiş" diyip piyanoda çalmaya başlar. Melodilerdeki kusursuzluğu keşfeder. Her konser sonrasında bir-ikisini çalamay başlar. Toplum benimser ve Bach ondan sonra keşfedilir.
Sanat eseri ne olursa olsun toplum bilinci olursa eserler sonsuza kadar yaşarlar.
Türkiyede ise her eserin sanat yönünden ziyade parasal bakış açısı daha ön planda tutulduğu için popülerite kazamamış eserlerin yok olması doğal bir süreçtir.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön