Güler hanım,
Epeyce uğraştırıcı ama sonuç gerçekten iyi çıkıyor
bir de az önce çevirdiğim tarifi nasıl yaptıysam sildim ve geri getiremiyorum
( bu durumda yeniden çevirdim.. Ama biraz özetleyerek, kusura bakmayın, orijinal tarif aşağıdaki linkte.
Best Pizza Dough Ever Recipe - 101 Cookbooks
Peter Reinhart Pizza Hamuru
4 1/2 su bardağı (250ml) buzdolabında soğutulmuş un
1 3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant hamur mayası
1/4 su bardağı zeytinyağı (opsiyonel)
1 3/4 su bardağı buz gibi su
Fırına vermeden tabanına serpmek için irmik ya da mısır unu
Yapılışı
İrmik hariç tüm malzemeleri robot, mikser ya da elinizde elastik ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (mikserde hamur ucu ile 5-7 dakika)
Hamuru istediğiniz pizza büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün. Nazikçe beze haline gelene dek yuvarlayın
Yağladığınız ve tepsiye yaydığınız bir pişirme kağıdına aralıklı olarak yerleştirip üzerini gıda kullanımı için olan bir naylon, strech ile örtün.
En az 24 saat (3 güne kadar kalabilir) buzdolabında mayalanmaya bırakın.
Pişirmeden 2 saat önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirin.
İstenen kalınlıkta parçaları açın, üzerine domates sosunu ve diğer malzemelerini koyun.
Varsa fırıntaşınızı da koyarak (ya da benim gibi çok geniş bir güveci ters çevirerek) en az 45 dakikadır ısıttığınız 250 C fırında pişirin.