View Single Post
Eski 27-12-2013, 08:02   #34
meh12
Ağaç Dostu
 
meh12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: AFYON
Mesajlar: 585
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maydinmaydin Mesajı Göster
Bunun bir sürü nedeni olabilir. Kesin tespit için yerinde incelemek lazım. Genel bir değer yapacak olursak;

*Fidanlar dikim tekniğine uygun olarak dikilmemiş olabilir.
*Dikim yapıldıktan sonra gerekli sabitleme işlemi yapılmadığından rüzgarla sallanan fidanların köklerinde oynamalar olmuş olabilir
*Fidanlar eğer topraktan söküm yapılıp saksıya alındı ve kısa süre sonra dikime götürüldüyse yeteri derecede saksıda kök oluşumu sağlayamamış olabilir.
*Fidanlar topraktan söküm yapılarak getirildiyse söküm zamanı ve yaşı yanlış seçilmiş olabilir. Ya da söküm esnasında kök/fidan oranında yanlışlık yapılmış olabilir. Yani büyük bir fidan sökülürken kökün büyük kısmı sökülen yerde kalmış ve fidan dikildiğinde az miktardaki kök fidanı beslemeye yetmemiş olabilir.
*Fidanlar farklı bir iklimden getirildiyse dikildikleri yerde adaptasyon sorunu yaşamış olabilirler.
*Sulamada sıkıntı olduysa susuzluktan kurumuş olabilirler

Eğer dikilen tüm fidanlarda **** büyük çoğunluğunda kuruma varsa bu yazdığım sebepler etken olmuş olabilir. Öyle değil de kurumalar ara ara ise yani belirli yerlerde üçer beşer kuruma söz konusuysa toprak altı zararlıları **** hastalıklar kurumaya sebep olmuş olabilir.
İlginiz için teşekkür ederim. Fidanlar küçük tüplü olarak bundan 30-40 cm olarak 10 yıl önce falan dikilmiş şimdi ki boyları 7-8 metre daha fazla olanları da mevcut. Kuruyan ağaç sayısı o kadar fazla ki sapsarı olmuşlar.Çaresi olan bir şey mi acaba diye merak ettim gerçekten çok üzücü bir durum.

meh12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön