View Single Post
Eski 30-06-2007, 18:25   #68
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili Hassoman,
Yazında beni imtihan etme istediğini sezer gibi bir duyguya kapıldım. Mutfak merakım fazla demekle herşeyi bilirim diye de bir iddiam yok. Sizin mesleğiniz ahçılık mı? Tariflerinizden öyle sezdim. Ben emekli bir ev hanımıyım. Öğrenmenin yaşının olmadığı fikrine de inanıyorum. Yaşça benden küçüklerden de çok şey öğrenmişimdir, ayrıca bundan da büyük keyif alıyorum. Çerkez kızıyım, bizim örf ve adetlerimiz biraz daha değişiktir. Rahmetli annemin dediklerine sen hernekadar katılmıyorsan da ben hep faydasını görmüşümdür, ve mutluluğumda da büyük payı vardır. Size söylediğim gibi kahve köşemizde içimden gelerek bir tarif-ki çok kolay-vermiştim. Ama sen bana Hatay mutfağını soruyorsun Biz Çerkezlere ait olan yemeklerden dilediğini sorabilirsin.
Allahtan yemek defterimdeki notlardan kabak tatlıları ile ilgili kısımda ufak bir not düşmüşüm. Kireç kaymaklı kabak. Kendim hiç denemedim ama aldığım not şöyle: O yöreye has bir kabak varmış, hem içi hem de dışı beyaz. Onları çok kalın olmamakla beraber çok ince de değil dilim dilim kes, bir tepsiye döşe üstüne toz halinde kireç (bazıları kireç kaymağı koyuyormuş) dök. Oda sıcaklığında 1 gece beklet. Ertesigünü o kireçtozundan dolayı sertleşiyormuş.
4-5 su bol suyla yıka, sonra üstüne bol soğuk su koy ve 1-1.5 saat dinlendir.
Daha sonra ateşin altını yak ve şekerini koy. aşağı yukarı 1 kilo kabak için 1.5 kilo toz şeker. İyice pişir. Soğuduktan sonra çekilmiş ceviz ile servis yap.
AFİYETOLSUN.

Reyhan şerbetini bilmiyorum, ama yapmadığım halde tahmin edebiliyorum. Reyhanı yemeklerimde çok kullanırım. Herhalde Şeker ve limonla hazırladığımız şerbete güzel koku versin diye Reyhan koyuyoruz. Bunu en kısa zamanda denemekte fayda var.
Bilmiyorum tariflerimle seni tatmin edebildim mi? Sağlıcakla ve afiyetle kal.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön