View Single Post
Eski 24-12-2013, 16:37   #4520
cemilahmet
Ağaçsever
 
cemilahmet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 86
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın cemilahmet,öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sulamayı, 2 yaz boyunca 10 günde 1 defa, fidan başına 1. yıl 40 litre, 2. yıl 60 litre civarı gelecek şekilde yaptım. Damlama hortumlarını bu 2 yaz boyunca tek sıra olarak çekip fidanları suladım. Ancak artık fidanlar büyüdüğü için, önümüzdeki yazdan itibaren ( 3. yazlarına girerken ) ağaçların izdüşümlerine çift taraflı hortum çekerek,her iki yönünü de ( toplamda 90 litre ) civarı su vererek ( haftada bir defa ) sulamayı düşünüyorum.

Gübre olarak sıvı gübre kullanmadım. 2 yıl boyunca,sonbaharda izdüşümlerine 1'er teneke yanmış koyun gübresi atıp örttüm. Toprak tahliline göre eksik olan 20-20 kompoze ve tarım kireci uygulamasını bahar aylarında yapıp üzerine çapalıyorum.

Bunların dışında,yine tahlilde görülen azot eksikliğini de gerekli miktarı ağaç başına bölerek ( azotu 4-5 defaya bölerek atmak çok faydalı ) izdüşümlerine atıp çapalıyorum.

Aslına bakarsanız,damlama sistemiyle gerekli gübreleri vermek çok daha ucuz ve etkili bir yöntem,bu yüzden bir gübre tankı satın alıp önümüzdeki yaz başlamayı planlıyorum.

Temmuz ayında yaprak tahlili yaptırıcam. Bu tahlile göre gübre çeşitlerinde değişiklikler yapabilirim.

Kısacası,her toprak yapısı farklı gübre ister. En doğrusu,toprak ve yaprak tahlillerine göre gübreleme yapmak. Ben öyle yapıyorum.
verdiğiniz degerli bilgiler için çok teşekkür ederim.kolay gelsin

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön