View Single Post
Eski 24-12-2013, 10:23   #13
aksazli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-03-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dadaşım Mesajı Göster
sayın Aksazlı;
Gülhane parkında girişte sağ kol üzerinde ağaçları incele, zaten eylülde parka girip semaya baktı mı kara kargalar seni ceviz meyvesine ulaştırır. Yaklaşık 5-6 ağaç var Parkın değişik yerlerin de; sağda 1. ada da, 2 ada da birde yolun devamında mabet ağacına varmadan sağda ki ada da var. Ffidan olarak da yine ektim seneye mayısta verebilirim.
Ağacın meyvesi yeşil haliyle normal cevize benziyor, kalınca bir yeşili var (biz buna bobik diyoruz) eylülde dökülmeye başlıyor 15 ekime kadar devam ediyor çok fazla meyve tutmuyor gördüğüm kadarıyla yeşil kabuk ayrıldıktan sonra ortaya çirkin bir şey çıkıyor. İçini merak edip kırmadım. Ancak kargalar kırmış, görünen yuvada pek fazla ürün olmaz diye düşünüyorum.
Anlaşılan seneye Gülhane parkında kargalara çok rakip olacak. Görüşmek üzere

dediğin gibi kargalara rakip olacağım.

fidan olarak almam daha iyi olacak bildiğim kadarıyla kerestesi çok değerli bu amaçla bir kaç fidanla başlamak istiyorum memlekette uygun yerlere dikip çoğalmasını ve ekonomiye katkı yapmak istiyorum.

benim kendi tarlalarıma anca bir kaç fidan dikebilirim ama hazine arazilerinde boş yer çok ilerde köy tüzel kişiliği adına kesilip parası ile köye ekonomik katkısı olur. bizde derelere ve uygun yerlere kavak dikiliyor zamanı gelince kesilip köye bir şeyler yapılıyor.

aksazli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön