Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 13-12-2013, 15:06   #51
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal Mesajı Göster
Sayın bahcedenn,

İsterdimki açıklamalar içinde kaynak gösterebilirdiniz.

Emeğe ve bilgi paylaşımına saygı göstermiş olurdunuz.

Yardım isteseydiniz ata yadigarı devamlı nesillerden beri yetiştirmeye devam ettiğimiz ve geçen yıl bu forumda dağıtıma açtığım Muğla yöresel siyah uzun patlıcanla ilgili olarak kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerin resimlerini yayınlayarak daha çok kişinin bu bitki hakkında sağlıklı bilgiye ulaşmasına katkıda bulunmuş olurdunuz. Bu seneki etkinliğe bazı elimizde olmayan nedenlerden dolayı katılamamış olsam bile katkımız eksik olmazdı.
Sevgili sayın Smnunal büyüğüm,

Size 22 ya da 23 Ekim tarihinde harfi harfine

''Geçen sene sizin göndermiş olduğunuz Muğla yöresi siyah uzun patlıcandan yetiştirdim bu yaz. Fazla çeşidi tanıyabilmek ve tohum elde edebilmek için azar azar ama çokça çeşit yetiştirmeye gayret gösterdim. Lezzet ve verim olarak ta beğendiğimiz bu çeşit patlıcanlar içerisinde yer edindi kendine. Bu çeşidi bizlere kazandırdığınız için sizlere teşekkür ederim.
Osman abi bu sene etkinlikte bu çeşidi paylaşmayacaksanız müsaadenizle paylaşabilir miyim? Ama paylaşacaksanız da benim paylaşmama gerek yok zaten. Bunun yanında geçen 2 etkinlikte de çeşitlilik adına çok güzel ve çok değerli tohumlar göndermiştiniz. Açıkçası paylaşıma sunarsanız çok hoşuma giden birkaç çeşidiniz var. Mesela süs kabaklarınıza hayran kaldım.

Muğla yöresi patlıcan tohumları konusunda bilgi verirseniz memnun olurum. Umarım paylaşacağınız tohumları da etkinlikte görebilirim. Görüşmek üzere, hayırlı hasatlar... ''


geçen senelerde tohum takasına katıldığınız için bu sene de katılır mısınız acaba diye böyle bir mesaj gönderdim.

Siz de bana,

''Sayın kardeşim öncelikle güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim.

Bizim atalarımızdan kalma ve yöresel olarak yetiştirmeye devam ettiğimiz siyah uzun patlıcan çeşidinin bölgenizde yetişmesine ve aileniz tarafından kabul görmesine sevindim. Bu sene patlıcanlardan fazlasıyla tohum almak için ayırdık. Etkinlikte veya özel olarak isteyen arkadaşlara göndermeye çalışacağım. Geçen yıl elimdeki tohumlardan gönderdiğim arkadaşların yetiştirdikleri bitkileri gördükçe ben de mutlu oldum.

Süs kabağı tohumlarını etkinliğe göndermesem bile sana gönderirim bundan şüphen olmasın.

Muğladan selamlarımla.''


şeklinde bir cevap vermiştiniz. Bir hafta vakit geçtikten sonra da baktım siz paylaşımda bulunmuyorsunuz, takas paylaşım süresi de sona erecek diye 01 Kasım 2013 tarihinde atalarınızdan kalma bu nadide çeşidi bari paylaşıma ben açayım dedim.

Ürün tanıtımında da aşağıdaki bilgiler harfi harfine doğrudur.

Size nereden geldi: agaçlar.net paylaşımı Sn. Smnunal
Tohumun kökeni: Türkiye - Muğla Yöresi

Ben tohumu Diyarbakır Yöresi'nden Mehmet Bey'den edinmişim diye de yazmamışım. Sadece sizin beklentiniz olan sizin sayfanızın linkini vermemişim, onun yerine asıl vermem gereken Patlıcan Yetiştiriciliği sayfasının linkini vermişim ki eminim bu ürünü talep edenler de zaten sizi ve sayfanızı da biliyorlardır ve isteyen gidip sizin sayfanızdan da bakmıştır.

Bu kadar alındığınızı bana paylaşıma açtığım bu ürünü 42 gün sonra değil de hemen özel mesaj ile söyleseydiniz ben sizin sayfınızın linkini de tanıtım sayfasına eklerdim. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğimizi emininim ki siz de takip ettiniz. Keşke siz de zengin çeşitlerinizle bizim bu paylaşımlarımıza ortak olsaydınız. 42 gün sonra gelen alınganlığınızı bu kadar güzel biten biten bir etkinlikten sonra üzülerek söylüyorum ki hiç samimi bulmuyorum. Bence asıl emeğe saygısızlığı sizin atalarınızdan kalma bu ürünün tohumlarını yetiştirip paylaşıma açan bu kardeşinize siz yapıyorsunuz. Çok üzgünüm.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön