View Single Post
Eski 10-12-2013, 06:56   #55
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Sayın Üstüner,

Kusura bakmayın, ben sizi çok yeni başlayan bir amatör sanmıştım hemen tavsiyelere başlamışım, oysa siz çoktan işi büyütmüş çeşitlendirmişsiniz, bizim sizden öğreneceklerimiz olacak sanırım. Ben çilek konusuna girmeye henüz cesaret edemiyorum. Hele bir sistemi tam oturtayım, sonra belki.

Sulama konusunu da yanlış anlamışım. Bizim kafamız Topraksıza ayarlı olduğu için, her damlamayı da topraksız diye düşünüyoruz sanırım.

Sanırım zaman saati vs konusundaki önceki yazımı da okumuşsunuz. Orada da söylediğim gibi, bahçede / açıkta, bu tip yalıtımsız aletler kullanmak sakıncalı. Aslında su ve elektriğin yan yana gelmesi sakıncalı. Ama işte ucuz olsun diye yapıyoruz. En küçük bir ihmal çok büyük zararlar doğurabilir. O tür aletlerin daha pahalı olmasının nedenleri sağladıkları yalıtım.

Yoksa sizin şebeke suyu ile damlama ihtiyacını 10 TL daha verip çözebilirsiniz. Çamaşır Makinesi servisine gidip "Solenoid Vana" veya "Ventil" diye sorarsanız, ufak bir parça verirler. Bu çamaşır / bulaşık makinelerinde su girişini açıp kapatan manyetik kontrollu bir vanadır. Bunun elektriğini de zaman saatinin üzerinden bağladığınızda şebeke suyunu saatli olarak kontrol edebilirsiniz. Ama yalıtım yok - tehlike çok !!!

Çalışmalarınızın sonuçlarını merakla bekleriz.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön