View Single Post
Eski 04-12-2013, 13:52   #17
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artun67 Mesajı Göster
Merhabalar beyler ben lise 1 öğrencisiyim ve bir biyoloji ödevi ile başım belada ödevimin konusu şu: bir bitkiye su diğerine maden suyu veriyorum bunun sonuçları nedir veri toplama kısmındayım neler yazacağımı bilmiyorum yardım eden olursa sevinirim
Maden suyu mineral bakımından zengin bir su. Maden suyu içerisinde bulunan minerallerin ne olduğunu, bitkilere iyi gelip gelmediğini inceleyerek ödevini yapabilirsin.
Sanırım Türkiye'de ilk olarak Afyonkarahisar Ömer kaplıcasında termal sera yapılmıştı. O zaman orada alınan ürünler çok güzel ve iri oluyordu. Bir süre sonra sera kapandı. O bölgeden alınan su ile bitkiler sulandığı için bitkiye sanki doping vermiş gibi iyi geldiği çok güzel ürünler verdiği görülmüştü. Bir süre sonra bu verilen mineraller toprakta birikme yaparak tam tersi bir şekilde bitkinin büyümesinin durmasına ve sonunda istenilen ürünü alamamaya neden olmuştu. Uzak bir mesafeden ayrı su getirtilmesi, tüm toprağın değiştirilmesi gerekiyormuş. Her şeyin azı faydalı ama çoğu zararlı. Fazla su bitkileri hatta insanı bile öldürebiliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön