View Single Post
Eski 03-12-2013, 01:08   #39
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi madatruk01 Mesajı Göster
Bu arada ekteki linkte su arama ve manuel sondaj hakkında bilgiler bulmuştum. Arsaya gidip 0 (Rh+) olan bir arkadaşın eline dut çubuyu verip, ara dedim ama sonuç hüsran bizim elemanın kanı mı bozuk ne

Doğaya Dönüş: SU ARAMA VE MANUEL SU SONDAJI
Çatal şeklindeki dal ile su arayışına bizzat şahit olmuştum. Forumda da detayını açıklamıştım. Bu yöntem ile saptanan 5 noktadan, ve ancak sonuncusundan derya deniz su bulmuştuk.

Bakır çubuk olayına bizzat şehir olmadım ama olanların yeminli beyanlarına tanık olmuşluğum var. Ancak bakır çubuk olayını elektromanyetik alanla açıklanan gerekçesi bilime aykırı. Belki işin psişik ya da parapsilkolojik izahı olabilir ama bunlara da benim aklım ermiyor.

Bahçemin bulunduğu yerleşkemizde bir derin kuyumuz var. Nazar değmesin bölgede en çok su veren kuyu bu. 20 beygirlik dalgıç pompa ile 24 saat su çekiyoruz, buna rağmen su seviyesi düştü diye pompanın stop ettiğine şahit olmadık. Yani ya yer altı gölüne, ya da yer altından akan bir nehrin üzerinde gibi kuyumuz. Bu yaz Bahçeden uzun kaldığımızdan, bir ara can sıkıntısından bakır çubuk olayını kuyunun hemen üstünde denedim. Benim kan A rh pozitif. Çubuklarda hiç bir kıpraşma olmadı.

Yeraltı suyun mevcudiyeti konusunda en bilimsel yöntem jeofizik etüdtür. Bu tespit yer altında özellikle de su bulundurabilecek ve üzerinde su toplayabilecek kayaç ve katmanların saptanmasına dayanır. Suya ulaşabileceğiniz derinlik mesafeleri açısından oldukça tutarlı sonuçlar verir. Ancak suyun varlığını ve debisini saptayamaz. Ancak sondajcı ile papaz olmamak açısından sondaja başlanmadan önce mutlaka yaptırılmasında son derece yarar vardır.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön