Merhaba,
Nutella başlığını görüp de yüreği hop edenlerimizin çok olduğunu tahmin ediyorum
)
Her geçen gün gıda katkılarının zararlarını okudukça evde kendi sağlıklı yöntemlerimle bayıldığımız lezzetlere ulaşmak için daha fazla deneme yapar olduk.
Benim Nutella denemem büyük beğeni topladı diyebilirim. En azından aşağıdaki tarifle, "acaba uzun süre dayanır mı bozulur mu?" sıkıntısı yaşamayacağınızı temin ederim
Yapılmasıyla tükenmesi bir oluyor neredeyse..
1 kg süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket bitter ( kare olanlardan ) çikolata.
- Sütü ve şekeri derince bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karbonatı katıyoruz ve köpürüp kabarma esnasında karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi koyu kreme dönüşüyor. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Muhallebi kıvamından daha cıvık bir kıvama ulaşıyor.
*Bu haliyle sıcak sıcak kavanozlara doldurursak elde ettiğimiz
süt reçelini keyifle tüketebiliriz. Soğudukça koyulaşıyor merak etmeyin.
-Ocağın altını kapatıp, gelişigüzel parçaladığımız çikolatayı içine atıyoruz ve koyu sütün sıcaklığı ile eritiyoruz.
-Ilınınca kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun