View Single Post
Eski 26-11-2013, 23:10   #33
demlichay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-08-2012
Şehir: uzaklar
Mesajlar: 52
Merhabalar,

- Led aydınlatma konusunda elektrikçiler pek bir şey bilmiyorlar yaşadığım köyde ya da bilenini ben bulamadım. Süs için kullanılan hazır şeritler var ellerinde sadece. Hesabını, kitabını, yapımını bilen birini bulmadıkça, kendim yapamayacağım için şimdilik zor gözüküyor.
Philps'in sitesinde led ürünler var; ama uygulama alanları içinde "tarım, bitki" gibi bir şey yok. LED Aydınlatma Sistemleri - Philips


- Şu ampülleri merak ettim : Bitki Yetiştirme Lambaları - Türkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW !

Bunlar galiba HID - MH/HPS ampüller. Özellikle bunların set olanları daha pratik gözüküyor : Hazr Lamba Setleri - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW !

Bunlardan özellikle şu philips 400w greenpower set/tm dnem/philips balast - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW !

ve şu Philips Son-T Plus set 400 W/ieklenme/philips balast - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW !

ve özellikle şu 400w Philips Son-T Agro Set /tm dnemler iin/philips balast - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW ! dikkatimi çekti.

(Sonuncusu sanırım SunAgro. "HPS lambalar, benzerleri olan MH’ler gibi spektrumlarında daha az yoğunluğa sahip olan mavi kısmı arttıran ampullere sahiptirler. SunAgro (HPS) veya Hortilux ile ışık spektrumunun mavi kısmında %25-30 artış sağlayabilirsiniz. Bu lambalar daha doğal olan bir genel büyüme sağlayacaklardır." -Kaynak : Hobi Bahçemiz - Hobibahçemiz. )

Ancak: a) Bu lambalar kaç metrekare bir alan için yeterlidir? b) Bitkiye ne kadar mesafede olmalıdırlar? 50 cm'lik bir raf mesafesinde kullanılabilirler mi? c) Isı verme durumları nedir, yüksek ısı mı yayarlar? Bu konularda tecrübeniz varsa yardımlarınızı rica edeceğim.

- Aslında bu setlere çok sıcak bakmakla birlikte eğer yukarıdaki bilgileri edinemezsem ya da bunlar uygun olmazsa yine floresan kullanacağım tabii. Bu konuda niyetim bir kata 39 watt grolüx (Sylvania Grolux T5 39w) bir kata da 39 watt aquastar (Sylvania Aquastar T5 39w) takmak. Duruma göre bakıp yanlarına aynılarından bir diğerini ya da Sylvania Coralstar T5 39w gibi bir seçeneği ilave edeceğim.

Rafları beyaz-parlak mdf'den yapacağım. Eğer mdf'nin kendi yansıtması yetmezse rafların altını şöyle bir şeyle Yanstc Filmler / Mylar - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u Let's GROW ! ya da sobacılarda bulunan, elektrik sobalarında kullanılan yansıtıcı saçla kaplayacağım.


- Bu kadar masraftan ve hanımın dırdırından kurtulmak için aslında her yıl hazır çiçeklendirilmiş menekşeler alsam olmaz mı, diye de düşünmüyor değilim. :-)

demlichay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön