Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur
Sayın inkero,
Son yaptığınız karışıma bir tatlı kaşığı kadar kuru veya yaş maya ekleyin varsa yoğurt suyu da. Ardından bir bu kadar pekmez koyun. Tekrar hızlanacaktır. Ama ilk 1 haftadan sonra yavaşlıyor biraz.
|
teşekkürler Yağmur.
dediğinizi yapacağım.
bir sorum daha olacak.
1.) biz bu enzimlere yavaşladıkça şeker ve maya ilavesi yaparsak fermantasyon sürekli olarak devam eder mi?
2.) evde mayaladığım yoğurdun suyunu süzüp ayrı bir şişeye koydum ve içine ılık şekerli su ekledim. şişenin de ağzına balon geçirdim. bu şekilde bekliyor 1 haftadan beri. balon biraz şişmeye başladı. şekerli su ile sürekli beslemek gerekir mi? üzerinde beyaz küfler oluştu. müdahale etmem gerekir mi?