View Single Post
Eski 24-11-2013, 19:37   #31
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Ana yapı alttaki resimdeki gibi olacak; ancak üstteki resimde olduğu gibi etrafını fermuarlı ve şeffaf bir naylonla mantolayarak sera ortamı oluşturmayı düşünüyorum. (Gerekli mi?)

Bulunduğu ortamın ısı ve nem durumuna göre değişebilir ancak menekşeler sabit ısı ve nemde sağlıklı gelişirler. Bence faydası olacaktır

- Rafları mdf düşünüyorum, altlarına ince bir yansıtıcı / aliminyum levha (artık ne olur bilemiyorum...) kaplatacağım ve armatürleri bunlara monte edeceğim. Sizce doğru bir fikir mi? Bazı resimlerde rafları tel ızgaradan gördüğüm için soruyorum.

Hazır rafta daha uygun ve ekonomik bir çözüm bulamadığım için Çin malı tel ızgaralı rafı almıştım, hiç uygun olmadı. Menekşeleri küçük saksılarda ( pet bardak) yetiştirip, bir de fitilli sulama uygulayınca dengede durabilmeleri sorun oldu. Daha sonra cam kestirerek rafa yerleştirdim. Sizin kurduğunuz sistem çok daha sağlıklı olacaktır.


Bu mesajımda edindiğim bilgilere göre raf yüksekliğini ve ışığı ayarlamıştım. Avrupa topluluğundaki arkadaşlarımız ışık kaynağı ile menekşe yaprakları arasında minumum 20 cm önermişlerdi.

http://forum.african-violet.eu/viewtopic.php?f=35&t=107

Bugün bir sistem tasarlayacak olsam kesinlikle led aydınlatmayı tercih ederim.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön