View Single Post
Eski 22-11-2013, 13:38   #17
Orhank
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
Peki entegrelerde bu iş nasıl yapılıyor

Öncelikle yurt dışından ithal edilen damızlıklardan üretilen civcivler kullanılıyor.
Bu hayvan etçi özelliği üzerine selekte edilmiş hibrit ırklar.
Dünyada büyük iki firma var Türkiye dede bu iki firma faaliyet gösteriyor.
Ette tadı ve rengi belirleyen en önemli hammadde mısır ve biz mısırın büyük kısmını ithal ediyoruz yani tavukçular için mısır pahalı ve zor bulunan bir ürün
Tavuklar fotofobik hayvanlardır. Yani ışık olduğu sürece faaliyetlerine devam ederler.
Bu nedenle günde 23 saat aydınlık 1 saat karanlıkta tutulurlar.
(sınav zamanı uykusuz geçen gecelerde 3 öğün 5 hatta 6 öğüne çıkar kilo alınır mantık aynı)
Hayvanlar yorulur mu tabi ki hayır yemlik, suluk kümesi hayvan refahına göre ayarlanır havalandırmalı ısıtmalı soğutmalı nemlendirmeli kümeslerde en iyi sonuçları alınır çünkü hayvan rahat etmeli strese girmemeli ve yeme suya rahat ulaşmalıdır.
Verim ve karın anahtarı etlik piliçin rahatıdır.
Yediğiniz tavuk eti değildir. piliç etidir.
Tıpkı kuzu ve dana eti gibi yani genç hayvan etidir.

Sormak istediklerinizi buradan samimiyetle cevaplayabilirim

Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön