View Single Post
Eski 22-11-2013, 11:49   #48
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Kışlık Mini Sera Tamamlandı

Kasım başında kışlık eve taşındık, tabii domateslerimiz de birlikte. 2.5 m x 2.5 m bir balkonum var. Önceki yıl camla kapatmış geçen kış da balkonda 1 kök salkım domates, bir kök de salatalık yetiştirmiştim. Her ikisi de yaklaşık 2.5 kilo kadar meyve vermişti.

Bu sene 3 kök siyah domates ile başladım. Geçen yıldan kalan donanım az çok hazır olduğu için onları yerleştirmek sorun olmadı. Otomatik besleme sistemini de bağlayınca bir aydır kendi kendilerini besliyorlar. Yani aslında "Güney Serası" bir aydır çalışıyordu. Domateslerin bazıları artık yeterli büyüklüklere geldi. Kızarmasını bekliyoruz. Detay resimlerde görülebiliyor.

E, balkonu sera yapınca "Batı Cephesi" boş kalmasın dedim. Bir kök başka cins bir sırık domates, bir kök de pembe domates çimlendirdim. Onlar tabi daha az güneş gördü, daha soğukta çimlendi. Biraz cılız kaldılar. Sırık domates taşınmadan önce 4 tomurcuk vermişti. Taşındığı yeri beğenmedi herhalde, çiçeklerini açmadı. Dört tomurcuk daha verdi, onları da açmadı. Bakalım belki düzenli beslemeye geçince keyfi yerine gelir.

Pembe domates daha da cılız, bakalım kendini toparlayabilecek mi?

Üçüncü bir yer daha var "Batı Serası"nda. Oraya da biber dikeceğim.

Şimdilik ek aydınlatma yapmadım. Kışın hava kapalı gittikçe belki moralim iyice bozulur, bir güzellik yaparım domateslere.

Yetiştirme ortamı her biri için 10 litre PET su şişesi içinde %80 cocopeat + %20 perlit. Her bir bitki için dörtlü sulama başlığı var. Bu kez akvaryumcuların mini-vanalarından kullandım. Ayarlanabilir damlama memelerinden daha iyi ayar tutuyor.

Otomatik besin karıştırıcım EC 2.5 ve pH 6.0 düzeyinde besin sağlıyor. Yine drenaj yapmıyorum. Saat 08:00, 10:00, 12:00, 14:00 ve 16:00'da 2'şer dakikalık besleme var. Büyükler için her sulama yaklaşık 200 ml.

Eklenen Resimler
     
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön