View Single Post
Eski 19-11-2013, 21:21   #1290
orionb
Yeni Üye
 
orionb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Orkide'min hastalığı ne olabilir?

Öncelikle mesajı eğer yanlış bir başlığa yazıyorsam şimdiden özür dilerim. Bu ilk mesajım

Çiçeğimi birkaç gün önce bir yapı marketten aldım. Alırken köklerine baktım yeşil ve yoğun miktarda, toprağını pek beğenmedim. Ama orkide toprağım var, değiştiririm nasıl olsa diye düşündüm. Sonra Orkide çiçekte olduğu için toprağını değiştiremeyeceğimi hatırladım.
Orkide'nin güzelliğine kapılıp yapraklarını incelemeyi unuttum. Eve gelince yapraklarına baktığımda hasta olduğunu gördüm.

Forumdaki yazılardan ve fotoğraflardan anladığım kadarıyla, bir mantar rahatsızlığı olabilir. Bugün sulama yaptım, sulama sırasında karıncaya benzeyen ve çok hızlı hareket eden 1-2 böcek gördüm toprağında. Ayrıca yapraklarında sanki örümcek ağı var bazı yerlerde. Ama örümcek varsa da görmedim. Ard arda çok sayıda fotoğraf yüklememek için, fotoğrafları 2'li şekilde birleştirdim.

Daha önce bu şekilde sorular sorulduğunu gördüm ama yine de ne yapmam gerektiğine, nasıl bir ilaç uygulamam gerektiğine karar veremiyorum. Orkide'mi kurtarayım derken, öldürmek istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler...

Eklenen Resimler
    
orionb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön