View Single Post
Eski 18-11-2013, 12:27   #161
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Ahmetler Kanyonunda son durum...

Alıntı:

AHMETLER’DEN “İMDAAT!” SESLERİ GELİYOR! PDF Yazdır E-posta
Pazartesi, 18 Kasım 2013 10:07
18 Kasım 2013… Sanki bir tiyatro oyununda 4. Perde...

Az önce gelen bir mesajda Ahmetlerliler bir kere daha “İmdaaaat!” diye bağırıyor.

Daha önce güvenlik güçlerinin gözü önünde 3 kere silahlı saldırıya ve tacize uğrayan köylüler yine aynı durumla karşı karşıya… Mesajda aynı şirketin tabi ki yine daha önce silah kullanan aynı adamlarla ve elbette yine silahlı olarak iş makineleriyle birlikte kanyona doğru gelmekte oldukları duyuruluyor. Ahmetler Kanyonunda HES Nöbeti tutan köylüler, sabahın erken saatlerinde “bize yardım edin” diye herkesi kanyona davet ediyor.

Adeta bir tiyatro oyunu gibi… Ya birileri şirketle köylüleri birbirine düşürerek bundan bir sonuç elde etmeye çalışıyor ya da bilemediğimiz başka bir plan var! Şimdi bu kanyonla ilgili hukuki süreç bitmeden şirketin bu işi aceleye getirmesi ve kısmen devletin belli birimlerinden destek alması işleri zorlaştırıyor! Çoğunun kimlikleri bile olmadığı söylenen bu elleri silahlı sözde özel güvenlikçiler köylülerden birkaçını öldürsün diye mi bekleniyor? Ya da bir provakasyonla köylülerin suç işlemesi için kışkırtma mı var? Birisi çıkıp söylesin!

Bu acele niye? Mahkemeler sonuçlansın, beklenen raporlar gelsin deniyor, buna rağmen durmadan taciz ve saldırı devam ediyor. Kanyon bir yer gitmiyor; ırmak orada duruyor, köylüler, şirket herkes yerinde kalabilir. Şirketin kanyondaki bozuk iş makinelerini soğukta sabahtan akşama kadar ayakta bekleyen jandarmaya da yazık değil mi?

Şimdi önceki tiyatro oyunu yeniden sahneye konuyor: Silahlı adamlar bu kez daha teçhizatlı olarak köylülere saldırmak üzere kanyona doğru gidiyor. Daha önce 3 kere köylülere silah sıkan, köylülerin üzerine iş makineleri süren, taşla, sopayla, biber gazıyla 3 köylüyü yaralayan şirketin sicilli adamlarının gözü iyice dönmüş olacak ki aynı işi bir kere daha yapmak üzere şu anda köylülerin üzerine yürüyor.

Adeta yeniden sahnelenmek istenen bu oyuna ciddi bir devlet vicdanı lütfen “Dur!” desin… 600 yıldır bu suları, ormanları, toprakları bekleyen yoksul Ahmetleli’ye de biraz merhamet gösterilsin! HES nöbetindeki yaşlı kadınların, genç annelerin niçin orada olduğu konusunda bir empati yapılsın! Karşılaştırmak istemeyiz ama eli silahlıya barış eli uzatan devlet, silahsız ama inançlı Ahmetler’e neden duyarsız kalıyor?

Köylülerden birinin bile burnu kanarsa orada bir daha huzur sağlanabilir mi ve bunun sorumluluğu kime ait olacak?

Bu proje zaten aceleye getirilerek hazırlanmış ve Ahmetler, Gençler ve Güçlüköy’den gizlenmiştir. Şimdi de aynı acelecilik var ve bu işin ardındaki sır perdesi aydınlanmadı. Çünkü bu derenin sadece üst taraflarında bir miktar su var ve 25 km aşağısı kurumuş durumda. Burada HES icat edenler gelip buraya bir kere daha baksınlar ve marifetlerini görsünler… Aralık gelmiş, su yok, değirmen neyle dönecek? Kuru dereye HES yapılıyor, köylünün içme ve sulama suları satılıyor, kanyon havzasındaki 15 köyü besleyen sular kuruyacak. Bakanın, genel müdürün, valinin, il müdürlüklerinin ve okuyup bu memlekete hizmet edecek mühendislerin imzasıyla olmayan sular bir şirkete satılacak… Bölge insanı yarın bırakın sulama suyunu, içecek su bulamayacak… Sonra da kitabına uydurulmuş projelerin arkasına geçilip “E canım projede her şey yasalara uygun” denecek. Köylü duyar duymaz mahkemeye başvurunca da “zaman aşımı” bahane edilecek. Yahu “hakkın, hukukun” zaman aşımı olur mu? İnanılacak şey değil! Yazık, çok yazık!...

İnsaf ve vicdan sahipleri bu konuyu takip etsin! Lütfen, Ahmetler’den yükselen “İmdat!” sesine duyarlı olan herkes kulak versin! Bugün kanyondaki köylülerin başına bir şey gelmesin diye herkesin dualarını bekliyoruz…

Not:

Saat 11.30'da kanyondan bildirildiğine göre;

Şirketin adamları köylülere doğru gitmek için yolda bekleyen askere de saldırdı. Sonradan gelen destekle, jandarma şirketin adamlarını durdurdu ve iş makinelerini geri çevirdi. Jandarmaya teşekkürler...
Kaynak: AHMETLER.NET

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön