View Single Post
Eski 15-11-2013, 00:55   #1286
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Emin olun ben bile bazen dillerinden anlıyamıyorum bu nebatların.Oluyor bazen canları istiyor kararıyor çoğu kez bazı latince isimlerle mantar viral hastalık etmenlerini yakıştırıp yapıştırsak da altı neden kahverengi üstünde neden siyah noktalar var soruları yanıtsız kalıyor. Kaldı ki bazen sebebini tam olarak bilmek de sonucu değiştirmiyor. Madem odanı serin - soğuk az sulıyarak kışı atlatmanız ilkbaharda bakarız yine orkidenize.

Post Scriptum.: Bundan sonra sizden ve diğer arkadaşlardan ricam eklediğiniz resimleri doğru yöne çevirilmiş olarak eklemenizdir.
Bu arada sorunun cevabi zaten eklenmis te ben de bilgilendirmek istedim 1-2 derecenin meselesini.St.Andrews/Iskocya'da oldugum icin disarida hava kis aylari icin -10 ile 6 arasinda,sabaha -3 -2 oglene 5 aksama da 3 derece civarinda oluyor,oda da yurt odasi oldugundan tek buyuk cam 19 C'ye ayarli bir oda,ama ne gunes isigi alir hava 4'te kararir;ben de bilgisiz saksi degistirmeyi bilmeyen bir kulun tekiyim;orkidemin saksisini da annem degistirmisti buraya geldiginde.Dolayisiyla saksi degisimini Haziran'a getirenceyi birakmak benim daha isime gelir bitkinin hayati tehlikede olmayacaksa

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön