View Single Post
Eski 14-11-2013, 14:37   #155
gokselcetin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-05-2011
Şehir: .
Mesajlar: 544
Ülkemizin enerji ihtiyacı kesindir ve bunun için gereken projeler hazırlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Bu, ülkenin gelişimi açısından devletin görevlerinden biridir. Sanıyorum ki bu konuda buradaki herkesle hemfikirizdir. Peki, Türk Ulusu’na ait her karış toprakta yapılacak planlamalar için bunun gerekli bilgilendirmelerini tüm açıklığıyla ve çeşitli yollarla vatandaşlarına anlatması da bu görev dahilinde değil midir? Enerjiyi ne ile nasıl üretmeliyiz ve bu farklı kaynakları nerelerde nasıl kullanmalıyız? İşte hepimizin kaygılarının oluştuğu kısım da bu. Problemlerin bir çoğu da bu kısımda oluşmuyor mu?

Her yapılan işe muhalefet etmek hiçbir şey yapmadan sadece yapılanlara kara eleştirilerde bulunmak zaten Türk Milleti olarak bizim tarihi benliğimize aykırıdır. Cumhuriyetimizin kuruluş tarihini biraz olsun incelediğimizde konuşarak değil çalışarak yaptığımız ve başardığımız bir çok örnek bulabiliriz. Eğer söyledikleriniz bu manada ise size katıldığım örnekler de mevcut olacaktır.

“Hes projelerinin abartıldığı kadar zarara sebebiyet verdiğini düşünmüyorum.” cümlenizdeki abartı kelimesinin anlam olarak tam karşılığı bizce ne olmalıdır, neye / nelere göre düşünmemizi istersiniz?

Yanlış anlamadıysam benim paylaştığım haber için yazmışsınız bunları. Yukarıda paylaştığım haberdeki köyün tanımında ise “tarım alanı bulunmayan” değil “yeterli tarım toprağı bulunmayan yoksul bir orman köyü” denilmiştir. Habere göre bu tanımı yapan bir milletvekilidir. Devamında da “Ahmetler Kanyonu’nda gerçekleştirilecek olan turizm faaliyetleri, rafting ve sulama projelerinin köyün geleceği için yaşamsal olduğu” yine bu milletvekili tarafından dile getirilmiştir. Peki bu söylenenler dahi ne kadar bağlayıcı olabilir? Yani yeterli tarım alanının bulunmaması ya da yapılacak preojelerden bahsediyorum.

Asıl söylemek istediğime geleyim;
Bu haberi paylaşmamın sebebi HES projesi değildir. Asıl nedeni, böyle bir projeye olumsuz bakan yerel halka karşı, proje için yetkilendirilmiş firmanın çalışanları tarafından yaşatılan durumdur. Devlet görevlendirdiği şirket çalışanlarını korumakla yükümlü olduğu kadar vatandaşını da korumak sorumlulukları arasındadır.

Kutsalımıza gelirsek, Türk'ün kutsalı her karış toprağıyla vatandır.

Köyünüz için hayırlı olmasını dilerim ki anlattığınız kadarıyla incelememekle beraber gerekli bir proje olarak görülüyor.

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön