View Single Post
Eski 13-11-2013, 20:43   #1282
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Görebildiğim kadarı ile orkideniz çiçekde. ancak yapraklar büzüşmeye başlamış ( resimlerden yanlış görmedi isem) Çiçeksiz olan ve/veya orkideyi kurtarmak adına saksı değişimine girişmek çiçeği kesip atmak ve orkidenin sağlığına kavuşturmak adına herzaman saksı harcı değişimi yapmak sorun olmaz, sonuçta bu bitkiler evde ve evde ısı yüksek bir yerde bakımına devam edebilir istediğimiz gibi nemli sıcak veya serin kuru sağlığına kavuşturacak (tabii uygun saksı harcı karışımı terkipleri ile) mümkündür ve olması gerekendir.

cümle yapımı bende beğenmedim bir paragraf olmuş.
umarım anlaşılırdır

sizden ricam övgü yazılarından maada sadece soruya geçmeniz
Kafam karışıyor yoksa :P

Merhaba sn.preacox,
O zaman ben yeni resimleri ve sorularimi kisa kisa sorayim.

- Hazir orkide topragi kullanmamiz gerektigi siklikla belirtilmis,ancak burada da hazirdan baska care yok.Yine de toprak degistirilmeli mi ? Bana burada belirtilen havanin 1-2 derece oldugundan (oda da yurt odasi oldugu icin cok sicak degil) bahar aylarina kadar beklenilmesi oldu,ben de kararsiz kaldim.

- Yapraklarinin altinda kahverengi bir leke yapisi geldigi gunden beri vardi.Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları Linkteki fotograflar 18 gun oncesine ait,simdi koyduklarimsa biraz oncenin fotograflari.

Elimde olan iki secenek var,ya saksisini Haziran ayinda Turkiye'ye getirirken orkideyi adamakillica degistirmek,ya da gidip hazir orkide topragi alip onu kullanacagim.Aslinda sorumun en basitlestirilmis hali basligi okuduysam da orkidemin dilinden anlayamiyorum

Sevgiler

Eklenen Resimler
    
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön