View Single Post
Eski 13-11-2013, 13:04   #1279
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Merhaba Sayın praecox sizi görmek çok güzel. Sizi bulmuşken benim de size sormak istediğim sorular var. 5 tane phal. ve 2 tane de oncidiumum var yaklaşık 4 aydır beraberiz. Bana geldiklerinde çiçekli idiler ama şu an çiçekleri yok.Çiçek saplarını kesmedim phal.ların çünkü sararma falan gibi olumsuz bir şey yoktu.Bir tanesi 6 saplı ve şu an tomurcukları var, saksısı çatlak durumda,değiştireyim diyorum ama korkuyorum sorun çıkarsa diye, sizce değiştirmeli miyim? Diğer 1 tanesinin dalında ufacık bir çıkıntı belirdi,keiki değil sanırım çiçek sapı.Diğerlerinde herhangi bir gelişme yok.Çiçeklenmelerini ve keiki vermelerini çok istiyorum.Haftada 1 daldrma yöntemi ile besinle birlikte suluyorum.Besin olarak çiçekçiden aldığım orkide için özel besini kullanıyorum,sizce ne kullanmalıyım besin olarak? http://www.agaclar.net/forum/orkide/...tm#post1216284 bu adresde sordum ama cevap alamadım. Oncidiumlarımın çiçekleri döküldü,sapları sarardı 3. boğumun 1-2 cm üzerinden kestim ama dibine kadar sarardı, kurudu.Yapraklara zarar verir mi, o sapı ne yapmalıyım? phal.larımla aynı işlemleri uyguluyorum, doğru mu yapıyorum? Oncidiumlarımın saksıları şeffaf değil, öyle olması mı lazım?
Şimdiden teşekkürler...
Saygılarımla...
Köklerde sorun varsa saksı değişimi şartdır. ya çiçek ya ana bitki seçim bu durumda bu! köklerde sorun yoksa da çiçekli ise ilkbaharı bekleyin saksının çatlak olması çiçeği bağlamaz bize sadece estetik bir sorun yaratır onu da zarflamak sureti ile geçiştirebilirsiniz.

Keiki oluşumu için istatiksel bir durum ise sıcak ve karanlık bir yerde tutmaktır saksıyı. 15 gün kadar...
Oncidiumların çiçekleri dipten kesilir. Gübre için de vilmorin tavsiye ediyorum ancak burda yazlık kışlık iki tür gübre şişesini alırken dikkat edin.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön