View Single Post
Eski 13-11-2013, 12:24   #1276
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Sayın praecox,
Mesajınızı görünce nasıl sevindim anlatamam. Sizin buralardan çekip gittiğinizi düşünüyordum (nedense). Sanırım mesajlarınızı göremediğimden olsa gerek..
Daha evvelki önerileriniz sayesinde kendi orkidelerime bakmaya çalışıyorum hatta bakımsız durumdaki 3 orkideyi alarak tedavisine bile başladım. Şimdilik ilk 2 tanesi bana alıştı gibi hatta bir tanesi yeni bir yaprak çıkararak beni sevindirdi. Ancak son alduıgım orkidenin neredeyse (1515 nolu mesaja cok benziyor durumu) hiç kökü yok. Temizlik - tarçınlama - streil ve uygun harç ile diktim. Umarım başarılı olurum.
Umarım olursunuz. kök boğazını sphagnuma sarsanız en uygunu olurdu.

Alıntı:
Genel olarak her yıl çiçek açmasını bekleyebilir miyiz phal cinslerinden?? Çiçek sapı olanlarda 2014 yılında çiçek alır mıyım dersiniz??
Ayrıca kötü durumda olanların henüz çiçek sapı bile yokken , çiçek sapı oluşumu + çiçek vermesi ne kadar sürer ?? Yıllar boyu sürse de saglıklı büyümeleri bile mutluluk verici ama, çiçek görsem fena da olmaz hani
Düşüncelerinizi paylaşırsanız cok sevinirim, teşekkürler
Teoride ve pratikde her sene bu zamanlar sağlıklı pal.ler çiçeklenmeye başlarlar bir ay sürgün oluşumu ve müteakibi 3-6 ay çiçekli kalırlar. ısı durumuna dikkat etmek kaydı ile...

çiçek oluşumunu tetikliyen ana unsur gece gündüz ısı farkı ve kısalan günlerle gelen azalmış aydınlık kalma süreleridir.


saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön