View Single Post
Eski 13-11-2013, 02:14   #10
ellisa
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
City Farm'dan organik buğday aldım ve çimlenmedi. Ayrıca topraklar lağım gibi koktu. Bir kaç müşterimi, epey zamanımı ve iş gücümü bu şekilde kaybettim. Orgagen Ambarı firmasından sürekli alıyorum ve çok memnunum. Yerli ve hibrit olmadığını söylüyorlar.

Bey Organik firmasından bugün organik buğday getirttim. Biraz daha pahalı ama taze üretim olduğunu, yerli ve hibrit olmadığını söylediler. Fark görürsen yazarım.
Merhaba Mavi-Ufuklar ,
çok merak ediyorum city farm organik bugday çimlenmedi ayrıca toprakların lagım gibi kokdugunu yazmıssınız yukarıda ..
acaba diyorum saksının altında oxyjen girecek hava yerleri ve fazla gelen su birikimini topragın bulundugu kabın altında
fazla suyu ata bilmesi için ayrıca bir alt kabı olması gerek sanırım,toprak kokar diye hep duyuyorum acaba sizinde öylemi oldu ?? ama Gingseng arkadşimız burada yorumlarda 4 düncü sayfanın sonlarında yazmış nerdeyse aynı şekilde CityFarm kalitesinden pek emin degilim !!
_ _ _ _ _ _ _
GİNGSENG ::City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.
- - - - - - - - -
Yeni aldıgınız bugdaylar nasıl çimlendi ??
Bende CityFarm organik bugday aldım Migrosdan ama sizde filizlenmedigini ve beyaz salgı bırakdıgını okuyunca geri verdim bügün .

uygun bugday arıyorum ama hangisini alsam ?? aktarlardan açık bugday kullanmayı güvenemiyorum
- - - - - - - - - - - -
şu anda Toprak aldım Torf organik tekzenden 40 lt,lik ..15 tl ucuzmuşda ozaman dedim herzaman lazım olur
çimleri ekmek için elma kasası kullanmayı düşünüyorum..sanırım manavlardan veya bunları satan yerlerden internet aracılıgı ile spariş verebilirim henüz bulamadım !!
çimleri mantar veya küfden arındırmak için himalaya tuzunu bir sitede okumuşdum,ayrıca çimlerede extra besin kaynagı olabiliyormuş fısfısın içine damacana temiz içme suyuna bir yemek kaşıgı eklemeyi düşünüyorum,..


baya heycanlıyım 2 aydır çok az olan degerli zamanımı bilgisayarın ekranına yapışmış olarak araşdırma yapabildigim kadar okuyorum ve artık bugday çimi bir an evvel evde yemyeşil görmeyi hayal etmeye başladım . zehir gibide olsa bal gibi içeçegim ^_^

Tecrübenizi yazarsanız çok memnun olurum : )
saygılarımla
Ellisa

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen ellisa : 13-11-2013 saat 03:17 Neden: kelime düzeltmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön