View Single Post
Eski 12-11-2013, 22:16   #498
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kokett Mesajı Göster
Dün Eminönü mısır çarşısında gezerken limoni servi çok hoşuma gitti. Sordum havadar ve aydınlık yerleri severmiş. Benim de güney cephesi, bol rüzgar alan bi balkonum oldugundan hemen almak istedim balkonda saksıda yetiştirmek için.

17 sayfanın tamamına yakınını okudum. Saksı için pek uygun değilmiş. Bu beni üzdü. Satıcı saksıda yetişebileceğini söylemişti. Yalnız 2-3 ay sonra saksısını değiştirmemi daha büyük bir saksıya almamı söyledi. Yanı Kasım ayı saksı değişimine uygun bir ay mıdır? Saksı değiştirirken köklerindeki toprakları temizlemememi söyledi. Kökleri zarar görürse kururmuş. Ama topragın kalitesinden emin olamıyorum. Toprağın cinsi çok önemli midir limoni servi için?

Saksı değiştirirken yeni ekleyeceğim kompostu pomza taşı ve hindistan cevizi torfundan yapacağım. Dibe de elimde halhazırda bulunan çakıl taşlarını koyacağım. Hümik asitten bahsetmişsiniz. Zen garden da leonardit humus gördüm. yeni ekleyeceğim toprağa bundan katmam mı mantıklı olur. Yoksa hümik asitle sulama yapmam mı? Eğer sıvı hümik asitle sulama yapacaksam bir kereye mahsus mu kullanılıyor? Ayrıca Compo marka igne yapraklı bitki gübresi ve çam tuzu adı altında ürünlerde var. Bunlar hakkında ne düşünüyosunuz?

Kusura bakmayın çok soru sordum, tüm forumu okuduktan sonra çok fazla şey öğrendim sorular da o yüzdne böyle birikti Halbuki okumasaydım nasıl bakiyim diye sorucaktım sadece

Umarım sağlıklı bir şekilde yetiştirebilirim de bi daha başınızın etini yemem.
Merhabalar...!

Saksıdaki bitkilerin değişimleri veya toprakla buluşturulmaları her zaman olabilir... Toprağın cinside yapacağınız karışımda önemlidir.. Hindistan cevizi kabuğu da ponza taşıda boş malzemelerdir.. Mutlaka 3/1 oranında toprak katın karışımınıza hatta bulabilirseniz yanmış koyun gübreside ilave edin.. Bana göre başka şeylere gerek yok.. Bir üretici olarak faydalı olmuşuzdur umarım..

Kolay gelsin.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön