View Single Post
Eski 12-11-2013, 20:55   #37
ido2323
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: elazığ
Mesajlar: 11
Öncelikle ilgili arkadaşa teşekkür diyoruz, fakat alayı açıklamakta yarar var;
Öncelikle bitkiler besin eriğinden Kno3, Mgso4 gibi bileşikler direkt olarak alamazlar bu mucizedir böyle bişey mümkün değildir; eğer almış olsalardı muhteşem bi metobolizma bozukluğu yaşıyor olurduk. Besin eriğini biz amatörler hazırlarken gerekli oranda uygun ph ve iletkenlikte hazırlıyoruz ve besin eriği homojen bir hal alıp(hepsi çözünüp) bitki ile buluşuyor.

Bu durumda suda anyonlar(Ca,Mg,Na,K) ve katyonlar(PO4,SO4,NO3,NH4) bulunur.

yani bitkinin kökleri sadece iyonları alabilecek durumdadır, patlayıcı olarak tarif edilen KNO3,NH4NÔ3 gibi bileşikleri alamazlar.
Ancak kökleri yenilebilen bitkiler ve ya ürüne besin eriği sıçramış ise durum farklıdır bu durum da sıvı haldeki besin eriği buharlaşıp ürünün üst kısmında ya da kökü yenen bitkilerde direkt bileşikler bulunur, iyonlar bulunmaz ve kanser yapar buna dikkat etmek gerekir.

Bu yüzden besin eriğinin bitki ile nasıl bir ilişki içinde olduğuna ve ürünü iyice yıkamaya(su tutunca kolay kolay gitmez) özen göstermelisiniz.(çilekler besin eriği havalandırılırken çileğe gübre bulaşmasına neden oluyor ve insanlarda bunu yiyorsa ortada büyük bi ihmalkarlık vardır.)

Organik gübre hakkında ve ya nasıl organik gübre yaparım şeklinde merak eden arkadaşlar varsa benle irtibat kurabilirler konu başlığı açıp aşama aşama açıklarım. Teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar

ido2323 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön