View Single Post
Eski 12-11-2013, 20:48   #36
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bir problemin çıkacağını önceden gördüğüm bir yazıydı . Isı 46 mı 47 mi ne gösteriyordu . Gözlerime inanamadım . Ve gerçek mi diye sormuştum, arkadaş çok önemsememiş olacak ki , aradan zaman geçti .Ve arkadaş şimdi soruyor Yaprak ucu yanıklığı oldu ne yapmam gerekir diyor.

Ben o yazımda ısıyı yüksek görünce bitkiler haşlanacak demiştim . Haşlanma ötesinde yanmaya başlamış.

Bir yorumcu arkadaşımız teşhisi yapmış ve 25 derece üstü sıcaklık ve kalsiyum fazlalığı bunu yapar demiş.

Şimdi , yazılımcı arkadaşımız , bitki için gerekli normal şartları sağlayamadığı bir serada çalışarak nasıl tespitler yapacak ve bunları yazılıma geçirecek ?

Sera öncelikle bitkinin istediği iklim şartlarını yerine getirmek için kullanılır. Sera kurmanın amacı budur. Daha bu aşamayı geçmeden bir takım şeyleri sabit haline getirip yazışım yapılacak ?
Topraksız veya başka bir konuda yeterli bilgiye sahip olmadan , çok şey biliyorum zannederek , Veya bildikleri yanıldıklarına yetmezken , nasıl olur da ben yapamam , ben yapamıyorsam bu çok zor bir iştir . Çok teknoloji gerektirir. Çok sermaye gerektirir gibi hükümler verilebilir.

Bir sitede yazılanlara güvenerek , veya bir kaç internet bilgisi ile topraksız yatırımına girersek , batınca da bu topraksız tarım zor iş arkadaş demek , Neden battığımızı bilmemek ve kabahati başkalarına atmak başka bir işte yine batacağımızın göstergesidir.


Düzenleyen İsmail Karagülle : 12-11-2013 saat 20:58 Neden: Cümlelerin yerini değiştirmek için , imla hatalarını düzeltmek için
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön