View Single Post
Eski 11-11-2013, 22:14   #123
kardelen3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 15
Arkadaşlar, tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Elinizde kambu çayından bir bardak varsa onu temiz bir kavanoza koyup ağzını sıkı olmayacak şekilde kapağıyla kapayın uygun koşullarda karanlık bir yerde bekleyin 15 güne varmaz yüzeyde mantar oluşuyor. Ben uzun süre çay yapmaya ara verdiğim için yeni mantar yetiştirmeye çalıyorum. Rica edenlere dönemedim kusura bakmasınlar. Meal atanlara elimde bollaşınca dönüş yapacağım. Mantarı temin ettiğim kişi bana hava koşullarına bağlı olarak süreç uzayabilir demişti. Çayın olmaya başladığını yüzeyinde yeni mantar oluşunca ve tadına bakmamı belirtmişti. Ben tadını ekşimsi olunca seviyorum. Bir haftalık çay tatlı oluyor. Çayı yaparken yüzeyinde yeni mantarın oluşmasına izin verirseniz daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Selahattin bey sizin tecrübelerinize inanarak bir şey sormak istiyorum. Araştırmalarıma göre kambu çayı ile ev yapımı sirke arasında faydaları bakımından birbirine eş değerde olduğunu fark ettim. Evde sirke yapmayı başarınca sirke anası ve kambu çayı mantarı görüntü olarak birbirine çok benziyor. İlerleyen zamanda çayı birde sirke anası kullanarak fermente etmeyi düşünüyorum. Ne kadar doğru olur? Bilmiyorum deneyerek öğrenicem.

kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön