View Single Post
Eski 08-11-2013, 00:17   #5
ido2323
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: elazığ
Mesajlar: 11
Nitrik asitle ph ayarlama tam bi müptela helede HCO3 ü gidermesi ise mucize ki orayı hiç anlamadım yıllardır suyla uğraşıyorum, ilk kez birinin katyonla katyon giderdiğinin duyuyorum. her neyse açıklayalım da bizimde az da olsa faydamız olsun;

HCO3 (bikarbonat katyonu) ph 4.6-8.3 arasında doğal sularda bulunan bir iyondur. HNO3 (nitrik asit) ile HCO3 iyonu sadece ph 4.6 'nın altına düşülecek kadar nitrik asit ilave edildiğinde HCO3 iyonunun Karbonik aside ihtivası ile ortamdan CO2 gazı şeklinde uçması ile meydana gelir. Ki buda çok çok az bir oranda olur, suyun ph ı içeriğinde bulunan tampon dengesi yüzünden kısa sürede yükselmeye başlar bu durumda ortamdan nitrik asit uçamaya başlar. Bir kaç saat sonra suyun durumu nerdeyse aynıya döner yani yukarıda yapılan hesabın alayı yanlış olur.
Ayrıca ppm tabiri kullanılmış ki buda ayrı bir mucize suyun yoğunluğu 1 olduğunda kullanılan bir tabirdir ppm tabiri; onca kimyasal eklendiği halde suyun yoğunluğunun değişmemesi ve sonuçların sabit kalması gerçekten Albert Amcanın kemiklerini sızlatıyordur.

ido2323 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön