View Single Post
Eski 07-11-2013, 09:16   #118
şenol dalkıran
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 279
Sayın syuksek benim sayfalarımdaki bütün sukulentler 2-3 yıldır açık balkonda sadece kalonşe türlerinde sarsılma ve kayıp oldu diğerleri sağlıklı bir şekilde kışı atlatıyor tabi bunda karadenizin çok sert geçmeyen kış havasıda etkili,bazı sukulentler kışı sert geçen diğer bölgelerde belkide donar.Kışın dikkat ettiğim birşey çok soğuk geçeçek veya don olacak gecelerden önce bitkileri sulamamak.Ama son sayfamda resimlerini paylaştığım Crassula morgan's beauty ,tecta ve budas temple gibi sukulentleri nette araşatırınca 5 derecenin altına düşmememsi gerektiğini okudum bu crassula pramidalis içinde geçerli ama bendeki pramidalis ısının eksilere düştüğü kışı atlattı. ben yinede önlem olarak bunlara resmini aşağıda paylaştığım plastik kasayı küçük bir sera çevirerek bu kış orada tutacağım,bunlardan 2 şer adet olsa ne olacağını görmek için kesinlikle birini açık havada bırakırdım.
Sayın olcim bir insan bitkileri sevmiyorsa malesef onları bitki delisi etmek çok zor,benim eşimde bitkileri çok sevmez ama misafirliğe gelen birçok arkadaşı sukulentlere bayılıyor ve yavrulardan istiyorlar,bazılarıda biraz abartığımı düşünüyorlar ,ama bir söz çok hoşama gidiyor abartmaksak hobi olmaz, 3-5 çiçeği herkes bakıyor zaten.
sayın dudi daha güzelleri sizin olamı dileği ile.
1. sadece alt katmanı bırakılıp diğer kısımları kesinler kolay ulaşım için fermuarlı poşetlerin furmuar kısmı üst tarafda kullanılan mini sera.
2.Tacitus bellus çiçeklediğinde fırça yardımı ile döllendirdiğim tohumlarda çıkan bebişler.
3.Etobur bitkilerimin bir kısmı.
4. Crassula tectadan detay

Eklenen Resimler
    
şenol dalkıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön