Evde kullandığımız ankatre fırında da max.derecede ön ısıtma yaptığınızda kapağı açtığınızda değil içine el uzatmak kapağın önünde duramazsınız.Ama sonra 200-180 e indirdiğinizde silkon eldivenle içindeki kabı veya tepsileri tutablirsiniz,ama oda bir ölçüde.Fazla tutarsanz elde yanıyor el.O konuda bir beis yok.
Gelelim Fethiye meselesine.Onların yaptığı benmarine sistemi.Altta geniş bir demir tepsi var.İçi taşmayacak şekilde su dolu.Onun üstüne oturtulan geniş ve derince tencere gibi demir kapta da parçalar ayrılmış kaburgalar var.Tepside ki su sıcaklığın etkisi ile buharlaşıp,kızgın fırında etlerin kuruyarak pişmesini önlüyor.Tencerenin içindeki etlerden akan yağlar da pişen ete yağın buharı ile lezzet katıyor olabilir.Zira tencerenin de ağzı açık.
Diğer yandan sizin fırın zaten ömre bedel.Resimlere bak yeter vallahi.
|