View Single Post
Eski 04-11-2013, 00:00   #1263
tranquila
Ağaç Dostu
 
tranquila's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 136
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Bugün indirimden çiçeksiz minyatür phalaenopsis aldım. Sıkı sıkıya sphagnum içindeydi, aldığım yerde saksıların durduğu kabın dibi biraz sulu suluydu ama yaprakları incelmiş, birkaç kökü de kararmıştı. Şimdilik bir şişe mantarının 2/3'ünü küçük küçük doğrayıp harcına kattım.

Uçtan kurumaya başlamış sapını şimdilik en üstteki tomurcuğun hemen üstünden kestim (sanırım o tomurcuk kuru, alttakilerde de çok bir şişkinlik göremedim).

Yosun düşündüğümden daha fazla su tutuyor, saksıyı şekildeki gibi küçük su şişesini kesip içine -susuz tabi - koyuyorum, şişe ağzını da saksının altta biriken suyla temas etmemesi için yükselti olarak kullandım.

İki sorum olacak:
1. Aynı saptan çiçek verebilir mi?
2. Eski yosunun kararmış yerlerini atarak yeniden kullandım. Elimde hindistancevizi lifi var, bu bitki için -eski yosununda durması yerine - daha sağlıklı olur mu?
Sn. Sar-dunya,

Bu minyatür orkidenizin son durumu nedir? Ben de 2 tane aldım. Aynen bu şekilde içinde sadece yosun var. Şimdilik kökleri canlı görünüyor ama uzun vadede aynı devam edeceğini sanmıyorum. Benimkiler şu an çiçekli. Saksıcıklarını değiştirip değiştirmemek konusunda kararsız kaldım. Deneyiminizi aktarabilir misiniz?

tranquila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön