View Single Post
Eski 02-11-2013, 20:22   #20
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Evet sonuçta saksısız kalmayacağız. Sorun biraz da ağaçların boyutlarını büyüttüğümüzden büyüdü. Benim 40-45 cm lik saksılara ihtitacım var mesela.
Tabi ki alternatifler bulunuyor. Birkaç tane kum taşından oyma saksı hazırlıyorum. Birkaç tanesini ise kayrak taşı üzerine yerleştireceğim. Birkaç tanesi de bonsai saksısında olsa güzel olacak. Pazar büyürse kiremit veya fayans fabrikalarının ilgisini çekecektir ama şimdilik yılda birkaç yüz büyük saksı satılacak diye seri üretim olmaz. Biz bonsaileri hazırlayıncaya kadar belki daha iyi çözümler bulunur. Örneğin Almanyada çimento-polimer saksılar büyük boyutlar için bile uygun fiyatlarla satılmaya başladı(şu an o fiyatlara türkiyede plastik alıştırma saksısı bile almak mümkün değil malesef).

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun Mesajı Göster
Merhabalar; Saksı konusunda ki sohbete ben de birkaç bişey eklemek isterim.
Aslında ülkemizde saksı sorunu yok, herkes bir şekilde saksısını değişik malzemelerden yapıyor, ek olarak bazı firmalar çin den ithal ettikleri çok güzel saksıları satıyorlar. Sanırım saksı fiyatları biraz fazla geliyor, esas problem bu gibi geliyor bana. Geçmişte bu konu çok fazla gündeme geldi, üreticilere toptan sipariş verildi ama sonu gelmedi bir türlü. Hatta İzmir li bir kaç arkadaşın konteyner ile saksı getirtmeyi bile planladıklarını hatırlıyorum. Mesele sadece arz-talep dinamiğine dayanıyor. Zamanla talep oluştukça ürün çeşitliliğinin de artacağını ve dünya standartlarını yakalayacağını düşünüyorum.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön